Fodbold

Benzema skriver historie med vild milepæl

Karim Benzema skrev sig ind historien med mål nummer 300 og 301 for Real Madrid i 4-1 sejren over Valencia.

Der findes nok en del poder, og en flok ældre mænd med bristede ambitioner, som drømmer om at nå bare en tiendedel af den måltotal, som Karim Benzema lørdag aften nåede i Real Madrid-trøjen.

Efter 43 minutter af hjemmekampen mod Daniel Wass' Valencia høvlede den franske angriber kuglen ind bag Jasper Cillesen fra straffesparkspletten.

Målet, der i sig selv ikke vil blive sunget folkeviser om, var nummer 300 i Real Madrid-trøjen for den 34-årige angriber, der har huseret på Santiago Bernabeu siden 2009.

Dermed stryger franskmanden ind i et fint selskab med Alfredo dí Stefano, Raúl og Cristiano Ronaldo.

Cillesen, der engang blev verdenskendt for at blive udskiftet inden en straffesparkskonkurrence, kunne have valgt side i forgårs, muret hjørnet til, og bolden var stadig strøget i mål.

Det var med dén overbevisning, at Karim Benzema skrev sig ind i Real Madrids historiebøger, samtidig med han sendte sine holdkammerater foran lige inden pausen.

Forinden havde Luca Modric, for anden kamp i træk, testet træværket, men som i sidste uge var centimeterne ikke på kroatens side.

Vinicius-show

Det var dog ikke kun Karim Benzema, der skulle have al hæderen lørdag aften.

Kort efter pausen var det Vinicius Junior, sprudlende brasilianer, der skød sig op på 11 sæsontræffere, da han stormede gennem et uhyggeligt passivt Valencia-forsvar.

Med scoringen strøg den unge brasilianer op som nummer to på topscorerlisten i LaLiga. Nummer et? Han hedder Karim Benzema.

Afstanden mellem de to holdkammerater blev dog reduceret igen efter en time, da Vinicius Junior blot skulle skubbe bolden det sidste stykke over stregen for at bringe Real Madrid på 3-0.

Wass tæt på

Efter 3-0 scoringen lignede det en kapitulering fra gæsterne fra Valencia, men det skete ikke uden et sidste svirp med halen fra især den danske landsholdsspiller Daniel Wass.

Efter 65 minutter tvang han Thibaut Courtois til en mesterlig redning, da danskeren med en hammer tvang bolden helt op under overliggeren. Desværre for Valencia og Daniel Wass altså uden den sidste skarphed.

Den første afslutning fra Wass var dog blot et varsel, for hele to gange yderligere var danskeren uhyggeligt tæt på at notere sig for dagens mål.

Det kom dog aldrig, og det gjorde ikke det store, at Ferland Mendy i kampens sidste fase forærede et straffespark til Valencia, som Goncalo Guedes godt nok brændte, men selv rodede bod på ved at score på returen.

I kampens døende sekunder fik Karim Benzema igen måltavlen til at blinke, da han noterede sig for sit sæsonmål nummer 16, og sit mål nummer 301.

Dermed tog Real Madrid sin 15. sejr i LaLiga i en kamp, som Karim Benzema og Real Madrid-historikerne nok vil huske, men som ikke fortalte meget mere, end at Real Madrid fortsætter færden mod klubbens 35. mesterskab.

Nærmeste udfordrer er Sevilla, med to kampe i hånden og 41 point, der spiller søndag hjemme mod Getafe. Real Madrid har 49 point.