Fodbold

Napoli-stjernes tur til Canada giver mening, siger ekspert

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT, kalder Lorenzo Insignes skifte til Toronto FC for et primært økonomisk valg.

Hvis man tog tingene ud af kontekst, så har den italienske træner Luciano Spalletti en evne til at få Serie A's klubkoryfæer til at forsvinde.

I AS Roma var Spalletti træner, da Francesco Totti sagde farvel, i Inter Milan røg Mauro Icardi, og nu er turen kommet til Lorenzo Insigne i Napoli.

Lørdag offentliggjorde Toronto FC, at de har skrevet kontrakt med Napolis 30-årige anfører, der til sommer hiver familien med over på den anden side af Atlanten.

Lorenzo Insigne, der, modregnet et par lejeophold, har spillet hele sit liv i Napoli, har dermed lagt låg på en transfersag, som har trukket tænder ud i det sydlige italien.

Et skifte er derfor ikke nogen overraskelse, hvis man spørger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det var nok ikke den transfer, man sportsligt ville se komme ud af det blå, men det har været undervejs i et godt stykke tid.

Ydmygende tilbud

Lorenzo Insignes kontrakt med Napoli udløber til sommer, og især i italienske medier har det været diskuteret livligt, hvordan situationen mellem Napoli og anføreren udviklede sig.

Jovist, Insigne skulle være blevet tilbudt en kontraktforlængelse, men til den halve løn, og det har ikke passet europamesteren synderligt.

- Alle over 30 får dårligere tilbud i Napoli, og han har ventet hele 2021 på et udspil fra klubben, som de først er kommet med sent.

- De italienske medier har kaldt klubbens tilbud for 'på grænsen til ydmygende', og hvis man ser på, hvad han kommer til at tjene i Toronto, så vil han fordoble sin nuværende løn, siger Mads Junker.

Mere anonym tilværelse

Skiftet til en mere anonym tilværelse i Canada kan man dog heller ikke fortænke Insigne, lyder det fra Mads Junker.

Som indfødt napolitaner og klubbens anfører kan Lorenzo Insigne og familien nu se frem til at bevæge sig rundt uden den samme opmærksomhed, som de er vant til i Napoli.

- Det med at komme væk fra Italien, hvor de ikke kan være sig selv, lader os til at spille ind på hans valg. Han ville være på blokken mange steder som transferfri til sommer, men derfor ligner det også et familie- og økonomisk valg først og fremmest.

Den gamle garde væk

Når Lorenzo Insigne til sommer siger farvel til Napoli, så nærmer det sig også enden for Maurizio Sarri-æraen, siger Mads Junker.

- Den gamle garde fra Sarri-holdet er efterhånden forsvundet. Det hold, der var så tæt på at udfordre Juventus. Marek Hamsik er væk, Dries Mertens er muligvis også på vej væk, og så Insigne.

- Han havde en stor sæson sidste år, han er Napoli-dreng og har været der hele sit liv, men han har aldrig vundet alle napolitanernes hjerte, fordi han også er på kant med dem.

Lorenzo Insigne har indtil videre spillet 416 kampe for Napoli.