Fodbold

Arsenal lider tidligt FA Cup-exit

Nottingham Forest er klar til fjerde runde af FA Cuppen efter en overraskende sejr over Arsenal.

På papiret skulle Arsenal på en overkommelig opgave i FA Cuppens tredje runde, der bød på et udebaneopgør mod Nottingham Forest.

Men overkommeligt blev det langt fra søndag aften, da holdet led et tidligt turneringsexit med et 0-1-nederlag.

Indskiftede Lewis Grabban scorede kampens enlige mål med syv minutter igen.

Nottingham Forest kom indledningsvist godt ud til opgøret, men da spillet begyndte at sætte sig i første halvleg, var det Arsenal, der overtog spilstyringen.

De målgivende chancer skulle dog udeblive i løbet af de første 45 minutter.

Modsat flere andre Premier League-hold startede London-mandskabet deres FA Cup-opgør med en lang række vanlige profiler. Herunder den formstærke nordmand Martin Ødegaard samt Bukayo Saka.

Det var dog i stedet hjemmeholdets dansker Philip Zinckernagel, der skulle komme tættest på at åbne målscoringen i starten af anden halvleg.

Han fik sat en stærk afslutning ind efter et kontrastød, men Bernd Leno i Arsenal-målet stod det rigtige sted.

Forest fortsatte med at sætte en række fine angreb op, og det lod også til at få publikum op af stolene. Men den afgørende aflevering fortsatte holdet med at have svært ved langt ind i anden halvleg.

I modsatte ende virkede opgøret låst, og Arsenal havde umådeligt svært ved at få lirket det solide Forest-forsvar op.

Med syv minutter igen af den ordnære spilletid var det så den indskiftede Grabban, der slog til efter en hurtig kontra og et præcist indlæg fra højre side.

Leno stod en solid kamp, men kunne ikke gøre noget ved det kampafgørende mål.

Resultatet betyder, at Nottingham Forest, der til dagligt tørner ud i den næstbedste engelske fodboldrække, er klar til fjerde runde af turneringen.

Tottenham undgår fiasko

Tidligere på aftenen var Tottenham også tæt på at skuffe fælt, da holdet tog imod Morecambe fra den tredjebedste engelske fodboldrække i FA Cuppen.

Men med tyve minutter igen sendte Tottenham-træner Antonio Conte det tunge skyts på banen, og straks blev hjemmeholdet farligere.

Gæsternes Anthony O'Connor kom på måltavlen i første halvleg, men Harry Winks startede Tottenhams comeback med 15 minutter igen. Lucas Moura og Harry Kane fuldendte det.

Det var hjemmeholdet, der kampen igennem var dominerende. Men spillet på den sidste tredjedel bar præg af, at flere store spillere startede på bænken.

I stedet skulle Morecambe få tilkæmpet sig et hjørnespark efter godt en halv time af kampen.

Dødbolden udnyttede O'Connor, da han fik både tid og plads bagest i hjemmeholdets felt til at sætte en nem inderside på det præcise indlæg.

I anden halvleg fortsatte Tottenham med at have svært ved at producere store chancer, men med introduktionen af Harry Kane og Lucas Moura med tyve minutter igen ændrede det sig.

Harry Winks lagde ud med et flot frisparksmål fra en skarp vinkel, da der var 15 minutter igen af opgøret.

Ti minutter senere udnyttede Moura først en friløber ved at runde målmanden og lægge bolden ind over stregen.

Kort efter udnyttede Kane Morecambes klodsede forsvarsspil med en klog afslutning i det lange hjørne til slutstillingen 3-1.

I et andet opgør kom Liverpool også bagud med 0-1 mod Shrewsbury, men også her fik holdet vendt det. Liverpool vandt derfor 4-1.

Både Tottenham og Liverpool er nu klar til fjerde runde af turneringen.