Fodbold

Fløjtede af efter 85 og 89 minutter - og én gang til

Ved de afrikanske mesterskaber kom dommer Janny Sikazwe til at blæse kampen af, før der var spillet 90 minutter - endda to gange.

Dramatik, kaos, tumult og forvirring.

Afslutningen på kampen mellem Tunesien og Mali var helt igennem bizar.

Mali førte efter 85 minutter med 1-0 i de to holds første kamp ved Africa Cup of Nations, da dommer Janny Sikazwe pludselig valgte at fløjte kampen af.

Mens spillerne på banen umiddelbart ikke anede uråd, opstod der stor forvirring på sidelinjen, hvor Tunesiens bænk omringede kampens fjerdedommer for at gøre opmærksom på fejlen.

Kampen blev genoptaget, men den bizare slutning var langt fra slut.

Tunesien, der havde presset hårdt på for at udligne, fik bedre betingelser, da Mali blev reduceret til 10 mand, kort efter at kampen var blevet genoptaget.

Men så valgte kampens dommer igen at sætte sig selv i fokus. Da der var spillet 89 minutter og 44 sekunder blæste han kampen af igen.

- Jeg har været træner i mange år, og jeg har aldrig set noget lignende. Selv fjerdedommeren stod klar med tavlen (for at vise hvor mange minutters tillægstid der var, red.), og så lød slutfløjtet, siger Tunesiens træner Mondher Kebaier til Reuters.

Trods stor opstandelse og tumultariske scener var kampen slut. Troede man.

Nægtede at komme på banen igen

Dommer Janny Sikazwe blev eskorteret fra banen, mens rasende tunesere forsøgte at komme i nærheden af ham.

Mens Malis spillere, der tæller store profiler som Brightons Yves Bissouma og RB Leipzigs Amadou Haidara, var godt i gang med at fejre sejren, skete noget uventet.

Malis træner, Mohamed Magassouba, blev pludselig afbrudt under sit pressemøde efter kampen. Holdene skulle tilbage på banen og spille de tre minutters tillægstid.

Malis spillere skyndte sig tilbage til det nu næsten tomme stadion, men Tunesiens spillere nægtede at komme tilbage på banen.

- Spillerne sad i isbad, og det havde de gjort i 35 minutter, da de blev kaldt tilbage, siger Tunesiens træner Mondher Kebaier til Reuters.

Tuneserne kom aldrig, og efter lidt ventetid kunne Malis spillere så juble over sejren i en kamp, der bød på et rødt kort, to straffespark og hele tre slutfløjt.