Fodbold

Viborg køber U21-landsholdsspiller i Brentford

Den 20-årige midtbanespiller Jan Zamburek skal frem til sommeren 2025 tørne ud for Viborg FF.

Viborg FF ruster sig til forårets strabadser i Superligaen.

Klubben har således haft pungen oppe af baglommen og købt den tjekkiske U21-landsholdsspiller Jan Zamburek i Premier League-klubben Brentford.

Det oplyser Viborg på sin hjemmeside.

Den 20-årige midtbanespiller har underskrevet en kontrakt, der kan holde ham i klubben frem til sommeren 2025.

- Vi får en dynamisk 8'er, som er en anden type end vores andre midtbanespillere, men som vi ser passe rigtig godt ind i spillestilen, siger sportschef Jesper Fredberg.

- Han er dygtig til at sætte fart i spillet, han spiller fremadrettet, er meget spilintelligent, og så er han dygtig til at sætte sine medspillere op.

- Det er en spiller, vi har fulgt længe, og selv om han er ung, så har han allerede fået en del erfaring, siger Jesper Fredberg.

Har ikke været i kamptruppen

Jan Zamburek har været langt fra spilletid i Brentford, siden klubben rykkede op i Premier League forud for denne sæson. Han har således ikke været i kamptruppen en eneste gang.

Han har dog sat 29 førsteholdskampe ind på cv'et. Ni af dem kom i sidste sæson, hvor han optrådte for Brentford i Carabao Cup, FA Cup og den næstbedste engelske række.

Viborg holder vinterpause på Superligaens ottendeplads med fire point op til sjettepladsen, der giver en billet til mesterskabsspillet.