Fodbold

Målræven Lewandowski runder massiv milepæl i Bundesligaen

300 gange i Bundesligaen har Robert Lewandowski sørget for at få nettet til at blafre.

Robert Lewandowski er et sandt målmonster.

Det satte den polske angriber en tyk streg under, da han lørdag scorede sit bundesligamål nummer 300.

Bayern München var på besøg hos FC Köln, og Lewandowski scorede tre af målene i 4-0-sejren.

Gerd Müller, der tørnede ud for Bayern München i 1960'erne og 1970'erne, er den eneste, der har scoret flere bundesligamål. Han nåede 365 af slagsen.

Lørdag fik Lewandowski hjælp af blandt andre Thomas Müller, som nu har lavet hele 18 assist i sæsonen. Han er dermed godt på vej mod at slå sin egen bundesligarekord på 21 i en sæson.

Bayern München er på førstepladsen i Bundesligaen, hvor klubben nu har 46 point for 19 kampe. Dortmund er seks point efter på andenpladsen.

Tidlig start på målfesten

Målfesten i Köln startede allerede i niende minut, da Müller fik bolden i feltet. Han sendte den på tværs til Lewandowski, der let fik nettet til at blafre.

16 minutter senere fik Tolisso bolden af Müller i udkanten af feltet og halvflugtede den smukt i mål ved fjerneste stolpe.

Kort efter måtte den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe diske op med en stor redning, da Müller selv var tæt på at komme på måltavlen.

Der stod Bayern München på det hele, og Köln kom kun i meget få tilfælde tæt på Manuel Neuers mål. En halv time inde i kampen scorede Mark Uth, men målet blev annulleret for offside.

I anden halvleg kom Leroy Sané på banen, og han gjorde Müller kunsten efter. Godt en time inde i kampen fandt han Lewandowski i dybden, og polakken var usvigelig sikker.

Det samme var han efter 74 minutter, da Sané endnu en gang fandt sin angriber med en dyb stikning, og så stod den 4-0.

Et andet sted i Tyskland vandt Yussuf Poulsen og RB Leipzig med 2-0 over Stuttgart, der havde Nikolas Nartey med fra start.

Jacob Bruun Larsen blev skiftet ind for Hoffenheim, der tabte 1-2 til Union Berlin, som havde målmand Frederik Rønnow på bænken.