Nu kommer der til at ske noget, siger Haaland

Dortmund kræver svar fra Erling Haaland, og det kan få betydning for, hvor angriberen spiller i næste sæson.

Borussia Dortmunds ombejlede angriber Erling Haaland føler sig presset af sin tyske arbejdsgiver til at træffe et valg omkring fremtiden.

Selvom den 21-årige nordmand har kontrakt frem til sommeren 2024, så vil Dortmund have vished for, at målmaskinen har tænkt sig at blive i klubben i næste sæson.

- I de seneste seks måneder har jeg valgt ikke at sige noget af respekt for Dortmund, men nu er klubben begyndt at lægge pres på for at få mig til at tage en beslutning.

- Jeg ønsker kun at spille fodbold, men de presser mig omkring fremtiden, så det betyder, at jeg må træffe et valg snart, siger Erling Haaland til norsk Viaplay.

Angriberen, der fredag scorede to gange i en 5-1-sejr over Freiburg i Bundesligaen, slår fast, at Dortmunds pres er forstyrrende for ham.

Haaland fortæller desuden, at presset kan få betydning for, hvor han spiller i næste sæson.

- Ja. Det er, hvad de ønsker. Så det betyder, at nu kommer der til at ske noget, siger nordmanden.

- Jeg ønsker ikke, at vi skal gøre det nu. Vi er midt i en svær periode med mange kampe. Jeg har fra begyndelsen sagt, at jeg ønsker at fokusere på fodbold, for det er, hvad jeg er bedst til. Men det kan jeg ikke nu, lyder det.

Erling Haaland skiftede til Dortmund fra østrigske RB Salzburg i 2020, og han slog omgående til i den tyske Bundesliga. I Dortmund er det blevet til 55 scoringer i 56 ligakampe. Derudover har han scoret 15 mål i 13 kampe i Champions League, hvilket de selvsagt er glade for i klubben.

Agent: Skifter nok til sommer

Derimod er det ikke uden grund, hvis de i Dortmund er knap så begejstrede for de offensive udmeldinger fra Haalands agent.

I december udtalte Mino Raiola, at der er "en stor chance for", at nordmanden skifter klub efter denne sæson.

- Han kan og vil tage det næste skridt. Bayern (München, red.), Real (Madrid, red.), Barcelona og (Manchester, red.) City er de store klubber, han kan tage til, siger agenten Mino Raiola.

I det lys giver det god mening, hvis Dortmund er begyndt at afkræve Haaland et svar: Vil han spille i Dortmund, eller vil han sælges? Med lidt over to år tilbage af kontrakten er det nemlig ved at være tid, hvis Dortmund skal have optimale muligheder for en høj salgspris. Desuden er der ifølge Bild en frikøbsklausul på 75 millioner euro denne sommer, skriver Marca, som Dortmund også skal tage højde for i forhold til en eventuel forlængelse inden da.

Allerede næste år vil prisen på Haaland dale betragteligt, hvis kontrakten ikke forlænges inden da. Jo kortere kontrakt, jo lavere pris, fordi fodboldspillere er fri til at forhandle med andre klubber allerede et halvt år inden kontraktudløb.