Fodbold

Atalanta og Inter i nulløsning efter vildt chanceorgie

Selvom det blev til 0-0 mellem de to tophold, var tilskuerne godt underholdt.

Der var tale om et mindre mirakel, da Atalanta og Inter gik fra banen uden mål søndag aften.

Begge hold havde et utal af chancer - flere af dem ganske store - men ind ville bolden ikke. De to målmænd leverede flere gode redninger, men særligt Inters angriber Edin Dzeko får formentlig svært ved at sove roligt i nat. Han brændte op til flere store tilbud.

- Jeg tror faktisk ikke, der er nogen, der er tilfredse med resultatet. Begge hold havde så store chancer, så de vil ærgre sig, når de sidder i omklædningsrummet. Det vil trænerne også. Det kunne sagtens have endt 2-2 eller 3-3, siger Peter Graulund, der er fodboldekspert på TV 2 SPORT.

Det uafgjorte resultat betyder, at de to hold bliver, hvor de lå i tabellen inden kampen. Inter fører Serie A med to point ned til AC Milan. Atalanta har otte point op til førerholdet på ligaens fjerdeplads.

Inter sad på første halvleg

Kampen begyndte ganske afventende fra begge hold, og særligt Inter forsøgte at bygge tålmodigt op. Ved flere lejligheder fik Atalanta brudt opspillet, men det blev aldrig for alvor farligt.

Et kvarter inde i kampen voldte et indlæg fra højresiden problemer i Atalantas forsvar. Angriberen Edin Dzeko fik headet mod mål, men bolden krøb lige udenom stangen.

Efter 26 minutter var Inter på spil igen. Alexis Sanchez fik en stor mulighed, da gæsterne – på kanten af frispark – brød bolden højt i banen. Situationen endte med en fin redning fra Juan Musso.

Serie A’s førerhold var i det hele taget bedst i første halvleg …

- … det er næsten, som om Atalanta skruer kampen op i et tempo, hvor de ikke selv kan være med, lød det fra fodboldekspert Martin Mikkelsen under kommenteringen.

Men med fem minutter til pausen var Mario Pasalic tæt på at bringe hjemmeholdet i front. Kroaten var helt fri i feltet, men blev tacklet i skudøjeblikket.

Chance på chance på chance

Atalanta kom blæsende ud til anden halvleg, og bare tre minutter efter pausen måtte Samir Handanović diske op med en KÆMPE redning, da han nuppede et forsøg fra en fri Matteo Pessina.

Inter fik dog svaret igen af tre omgange - alle tre med Edin Dzeko i fokus. Efter en times spil trykkede han af tæt under mål, men Musso stod i vejen igen.

Fem minutter senere var bosnieren igen på spil, da han lagde et indlæg ind i feltet. Backen Matteo Damian var tæt på at glide bolden i mål, men Giuseppe Pezzella fik heroisk kastet sig ind foran og kolliderede efterfølgende med stolpen. Heldigvis var den 24-årige italiener okay.

"En kæmpe chance"

Det var i det hele taget ikke Dzekos aften. Med 20 minutter igen kunne han let have headet Inter i front, men igen misbrugte den ellers normalt hovedstødsstærke angriber tæt under mål.

- Det er en kæmpe chance, konstaterede Martin Mikkelsen tørt.

I det sidste kvarter kunne begge hold have nuppet tre point, men det blev utroligt nok ved en nulløsning.

Inter møder i næste runde Venezia på hjemmebane, mens Atalanta på udebane skal forsøge at hente point mod Lazio.