Fodbold

- Tæt på at være bombet tilbage til stenalderen, siger ekspert om Juventus

Det er særligt midtbanen og spillestilen, der får kritik. Og så har Federico Chiesas skade også stor betydning.

Selvom Juventus hentede en ganske sikker 2-0 sejr over Udinese lørdag aften, er de langt fra fordums styrke.

Det mener i hvert fald Mads Junker, der er fodboldekspert på TV 2 SPORT.

- Det er et Juventus-hold, som er tæt på at være bombet tilbage til stenalderen. De ville spille moderne, europæisk fodbold, da de sagde farvel til Massimiliano Allegri. De endte med at ansætte ham igen, og nu spiller de den samme tunge type fodbold, og resultaterne er der ikke engang, siger han.

Storklubben er blot nummer fem i Serie A og har ikke ligget nummer ét siden den 2. august 2020, hvor klubben vandt sit seneste mesterskab. Det er i skrivende stund 532 dage siden.

- De ville gerne tilbage til den europæiske top, men det er ganske enkelt mislykket, samtidig med de også har tabt positionen som enehersker af Serie A, siger Mads Junker.

Ni sæsoner i træk vandt Juventus den italienske liga, inden Inter sidste år vippede dem af tronen.

Stjernes skade er et stort tab

Og problemerne er såmænd ganske mange for den ”tidligere storklub”, som Mads Junker kalder dem. På toppen af den liste er den nylige skade til klubbens stjerneskud Federico Chiesa, der kan risikere at miste resten af sæsonen med en korsbåndsskade.

Hvor højt oppe på listen af problemer ligger Chiesas skade?

- Allerøverst. Det var den værste mand, de kunne miste. I hvert fald i forhold til offensiven, som er der, hvor de har størst problemer. Defensiven har de flere spillere at tage af.

Det begynder at være kritisk

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT

- Han er den eneste spiller i truppen, der har den dynamiske spillestil, kan noget på egen hånd, har fart og har selvtillid i sit spil. Stort set alt, der er kommet fra Juventus’ offensiv i løbet af sæsonen, har været fra ham, vurderer Mads Junker.

Men skaden er ikke det eneste, Juventus-træner Massimiliano Allegri bør forholde sig til.

Europa League-midtbanen

Hans midtbane er ganske enkelt for svag.

- Jeg kalder den Europa League-midtbanen, fordi den mangler så meget kvalitet i forhold til længere fremme på banen. Det er hjertet af holdet, hvor boldene skal gå igennem.

Junker fremhæver ligeledes, at de zebrastribede i flere kampe har haft et meget defensivt udgangspunkt. Og det er i hans øjne helt forkert.

- Allegri trækker sit hold langt tilbage. Han vil spille meget på omstillinger. De er ekstremt defensive.

- Jeg er helt med på, at det kan være et kneb, men de har ikke ret mange spillere med fart. De kan ikke spille på omstillinger, når de har så relativt langsomme spillere fremme. Det er derfor, Chiesa var vanvittigt vigtig i deres omstillingsspil. Hvis de vil stå så langt tilbage, er de nødt til at have bedre omstillingsspillere, siger fodboldeksperten.

Skal der handles?

Det nuværende transfervindue kan til gengæld være redningen for Juventus. For det kan meget vel blive nødvendigt at handle, hvis ikke sæsonen skal ende som en fiasko.

- Det begynder at være kritisk, for hvis de ikke kommer i top-4, er det lige pludselig et stort problem. Som det kører for AC Milan og Inter, kommer de formentlig med. Så er det måske Napoli, de skal slås med om det. Roma og Lazio byder sig også til.

- Det kan godt være, at det er nu, de skal gøre lidt ved det – altså få en enkelt klassespiller til klubben.

Mads Junker foreslår, at de henter en midtbanespiller, der kan være omdrejningspunkt, som flere andre har været det hos "Den gamle dame". Det være sig blandt andet Andrea Pirlo, Claudio Marchisio og Paul Pogba.

Stillingen i Serie A (efter kampene den 15. januar)

  1. Inter - 49 point (20 kampe)
  2. AC Milan - 48 point (21 kampe)
  3. Napoli - 43 point (21 kampe)
  4. Atalanta - 41 point (20 kampe)
  5. Juventus - 41 point (22 kampe)

Du kan se masser af Serie A på TV 2’s kanaler. Se sendeplanen her.