VM fodbold

Billigere VM-billetter til lokale og migrantarbejdere

Migrantarbejdere og lokale indbyggere i Qatar vil kunne købe VM-billetter for helt ned til 72 kroner.

Arrangørerne af VM i Qatar indledte onsdag billetsalget til slutrunden senere på året. Priserne på billetterne vil variere, alt efter hvem der køber billetter.

Lokale indbyggere og migrantarbejdere i Qatar kan købe billetter helt ned til 11 dollar (72 danske kroner), oplyses det. Det skriver AFP.

Qatar er blevet kritiseret kraftigt for landets manglende menneskerettigheder samt migrantarbejdernes dårlige forhold under opbygning af stadioner og infrastruktur i de seneste mange år.

Flere internationale medier har beskrevet, hvordan migrantarbejdere i tusindtal er omkommet, i perioden fra Qatar fik tildelt VM-slutrunden til i dag.

Qatar har siden forsøgt at rette op på forholdene, men kritikken er ikke forstummet.

Billetterne for tilskuere fra udlandet vil blive en del dyrere til det første VM i et arabisk land.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) oplyser, at fans fra hele verden kan få billetter for helt ned til 69 dollar (453 kroner). Det er cirka en tredjedel mindre end ved VM i Rusland i 2018.

En billet til VM-finalen i Qatar vil i den anden ende af skalaen kunne koste op til 1607 dollar (10.560 kroner).

DBU: Alt foregår via FIFA

Dansk Boldspil-Union (DBU) har også markeret starten af billetsalget på forbundets hjemmeside, men gør samtidig klart, at man ikke kan hjælpe fans med billetløb.

- Al information om og selve salg af billetter foregår via FIFAs hjemmeside, og DBU kan derfor ikke hjælpe med forespørgsler, skriver DBU på sin hjemmeside.

- Helt frem til slutrunden er DBU i dialog med fans og NGO'er om danske fans' tilstedeværelse i Qatar, så de er oplyste om situationen i Qatar og ved, hvordan de skal forholde sig, hvis de vælger at tage til Qatar som fans.

Arrangørerne har endnu ikke oplyst, hvor mange tilskuere der kan lukkes ind til kampene.

Coronapandemien vil også have en indflydelse på kapaciteten, forventes det.

VM-slutrunden løber fra 21. november til 18. december. Danmark er kvalificeret.