Fodbold

To scoringer i tillægstiden fuldender vanvittigt Atlético-comeback

Atlético var maksimalt presset mod Valencia, som førte med 2-1, da stadionuret rundede 90 minutter. To minutter senere stod der 3-2 til hjemmeholdet.

Det så længe ud til, at Atlético Madrid skulle lide sæsonens andet nederlag på Wanda Metropolitano.

Men i overtiden vendte de op og ned på det hele og stjal alle tre point fra Valencia.

Efter kampen havde TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup, som kommenterede opgøret, svært ved at finde ord. Men efter lidt betænkningstid kom de så.

- Det er jo sådan et energiskud, man bare får skudt ind. Det er jo det her, vi lever for, når vi ser fodbold, siger Andreas Laudrup og fortsætter:

- De sidste 10 minutter eksploderer jo bare, og man sidder med følelsen af, at man bare er høj på energi af det spil, som Atlético Madrid leverede til sidst.

Andreas Laudrup var skuffet over Atléticos præstation i første halvleg, men imponeret over dem efter pausen.

- De kom ud med fornyet energi, der var gode taktiske ændringer i løbet af kampen. Baseret på anden halvleg og den afslutning var det fortjent, de tog alle tre point, men det kunne lige så godt have endt uafgjort, siger Laudrup.

Intens første halvleg

Gæsterne fra det østlige Spanien kom bedst fra start, da Yunus Musah efter 25 minutter trak ind i banen og sparkede bolden imellem to forsvarsspillere. Klasseafslutning af den 19-årige amerikaner.

To minutter senere var det tæt på at blive værre for Atlético. Koke satte en grim tackling ind på Carlos Soler, som vred sig i smerter. Det kostede et gult kort og endte heldigvis for Atlético-anføreren uden yderligere VAR-indvendinger. Kortet var det andet i første halvleg og blev fulgt op af yderligere tre i den intense affære. Tre til Valencia, to til Atlético.

Bedst som hjemmeholdet begyndte at presse mere og mere på for en scoring, gjorde Hugo Duro det til 2-0 kort før pause. Den 22-årige angriber fik efter et godt løb mod feltet mere eller mindre heldigt bolden i fødderne og formåede at passere Jan Oblak i målet. Det var mål nummer 26 indkasseret af Atlético i indeværende sæson - noget usædvanligt har 10 hold i ligaen indkasseret færre.

Vanvittigt overtidscomeback

Mens intensiteten på banen var intakt, faldt den en smule på tribunerne. Men 20 minutter inde i anden halvleg kom den tilbage, da tilskuerne kunne se deres hold reducere.

Et skarp slået indadskruet hjørneskarp af Yannick Carrasco endte helt inde i det lille felt. Jaume Domenech kom ikke ud til den, samtidig svigtede opdækningen fuldstændig, og netop indskiftede Matheus Cunha satte med lethed foden på og sendte bolden i nettet.

Det tændte ikke bare en ild i fansene, men også i Atlético-spillerne, som fastholdt presset mod Valencia-målet. Det lugtede af et comeback.

Da stadionuret rundede de 90 minutter begyndte Valencia til gengæld at kunne dufte en sød sejr på en svær udebane. Men sådan skulle det ikke ende.

Et minut inde i de syv minutters tillægstid var Suarez igen tæt på, men fik lige akkurat ikke snittet bolden. I stedet var Atlético-topscorer Angel Correa hurtigt over returen og sparkede sikkert bolden i mål. 2-2.

To minutter senere stod det 3-2 på mål af Mario Hermoso, der sikrede Atlético alle tre point efter et helt vanvittigt comeback.

Med sejren holder Atletico fast i fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League. Syv point bag dem ligger Valencia på niendepladsen.