Fodbold

Frank forlænger med Brentford

Thomas Frank har underskrevet en ny kontrakt med Premier League-oprykkeren Brentford.

Kontinuitet har været et nøgleord i Brentford, og derfor giver mandagens trænernyhed rigtig god mening:

Thomas Frank har forlænget sin kontrakt som cheftræner, og det samme har assistenttræner Brian Riemer. Deres nye kontrakter udløber i sommeren 2025.

- De har været en stor del af den succes, vi har haft de seneste sæsoner. Det kulminerede, da vi nåede vores mål om at spille i Premier League, siger Phil Giles, der bærer titlen Director of Football, til Brentfords hjemmeside.

- Vi vil fortsætte med at bringe Brentford fremad i konkurrencen mod klubber, der er meget større end os. Vi ønsker at se, hvor meget længere vi kan nå, og jeg er sikker på, vi kan bygge videre på den succes, som Thomas og Brian har været med til at skabe med resten af staben, tilføjer Giles.

Thomas Frank kom til Brentford i 2016, og i oktober 2018 blev han udnævnt som cheftræner. Efter en resultatmæssig hård start blev Brentford bedre og bedre, og siden førte han holdet til to oprykningsfinaler i træk.

I sidste sæson lykkedes det så klubben med de mange danskere at spille sig i Premier League, hvor klubben har hjemmebane på et helt nyt stadion.

Dansk rekord

I denne sæson har Brentford spillet med hele syv forskellige danskere i Premier League. Dermed har oprykkerne i blot én sæson sendt flere danskere på banen end noget andet hold har gjort i hele Premier Leagues historie.

  1. Jonas Lössl
  2. Mathias ’Zanka’ Jørgensen
  3. Mads Roerslev
  4. Mads Bech Sørensen
  5. Mads Bidstrup
  6. Mathias Jensen
  7. Christian Nørgaard

Og syv bliver måske til otte, for Brentford er angiveligt meget interesseret i at tilknytte kontraktfrie Christian Eriksen. Ifølge The Athletic skulle en aftale være så godt som på plads, men noget officielt er der altså ikke meldt ud.

Efter 23 ud af 38 kampe har Brentford hentet 23 point i Premier League, hvor de tre dårligste hold rykker ned. I skrivende stund har Brentford otte point ned til nedrykningsstregen, men alle holdene under Brentford har spillet færre kampe på grund af udsættelser tidligere på sæsonen.