Fodbold

Eriksen sætter ord på Ajax-træninger

Midtbanespilleren Christian Eriksen har fået lov til at træne med hos Jong Ajax, der fungerer som reservehold for den hollandske storklub Ajax.

I sidste uge kom det frem, at Christian Eriksen har fået lov til at træne med hos Jong Ajax, der fungerer som reservehold for den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

Nu sætter Eriksen selv ord på, hvorfor han benytter sin gamle klub til at komme tilbage i kampform.

- Jeg er meget glad for at være her. Hos Ajax kender jeg folk, det føles som at komme hjem, fordi jeg var her så længe.

- Alle faciliteter er til rådighed for mig, og med Jong Ajax kan jeg træne på et højt niveau som en del af et hold, siger Eriksen til klubbens hjemmeside.

Eriksen er et forbillede for de unge drenge

Midtbanespilleren leder lige nu efter et sted, hvor han kan fortsætte karrieren. Og selv om det næppe bliver på Ajax-reserveholdet, kalder han det en god mulighed i ventetiden.

- Det er den perfekte løsning for mig lige nu. Jeg vil nå mit bedste niveau så hurtigt som muligt, så jeg kan præstere så godt som muligt, når jeg finder en ny klub, lyder det fra danskeren.

Cheftræneren hos Jong Ajax er John Heitinga, og han lægger ikke skjul på, at Eriksens tilstedeværelse også giver noget tilbage til klubben og de unge spillere.

- Hvis en tidligere spillere, som endda er et produkt af Ajax, banker på klubbens dør i sådan en situation, er vi slet ikke i tvivl om, han er velkommen tilbage. Det er dejligt, han kan træne med os. Christian er en fodboldspiller, der er et forbillede for mange af vores drenge. En stor inspiration for de unge at se op til, siger John Heitinga.

Leder efter ny klub

Eriksen har senest været på kontrakt i den italienske klub Inter, men her kunne danskeren ikke spille videre, og aftalen blev revet over.

Det skyldes, at Eriksen spiller med en indopereret hjertestarter, efter at han 12. juni under sidste sommers EM fik et hjertestop i den første kamp mod Finland. Derfor kunne han ikke fortsætte i Inter, da reglerne i Italien ikke tillader det.

I december blev Eriksens kontrakt med Milano-klubben ophævet, og han søger nu en ny arbejdsgiver.

Senest er han sat i forbindelse med et skifte til Premier League-klubben Brentford.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger forhandler Christian Eriksen om en aftale med Premier League-klubben, der har Thomas Frank i spidsen som manager.