Fodbold

Officielt: Wass skifter til Atlético Madrid

Daniel Wass skal fremover spille for storholdet Atlético Madrid, hvor han ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker passer godt ind.

Så er den god nok! Længe har Daniel Wass flirtet med et skifte til Atlético Madrid, og nu er det officielt.

Det bekræfter Atlético Madrid. Den danske landsholdsspiller har fået en kontrakt, der løber til sommeren 2023.

I en lang præsentation af Wass fremhæver den spanske storklub særligt danskerens store alsidighed og evne til at spillere på flere positioner.

- Det er en spiller med stor alsidighed, der kan fungere på forskellige områder af banen, roser klubben og opremser en række af hans positioner igennem karrieren.

- Han skiller sig ud på at være en meget komplet spiller, siger de.

Ifølge Marca - og flere andre spanske medier - lyder prisen på 20 millioner danske kroner. Wass kommer til klubben fra Valencia, hvor han har spillet siden sommeren 2018.

Han nåede 152 kampe for Valencia, hvor han scorede 9 mål.

Wass kan få debut i lidt af et brag. Atlético Madrids næste kamp er nemlig på hjemmebane mod FC Barcelona den 6. februar.

Ekspert forudser masser af spilletid

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker giver skiftet fuldstændig mening, og det er et klart skridt opad for danskeren, mener han.

- Jeg tænker, at det er et fedt og fortjent skifte. Det vækker måske mere opsigt i Danmark, end det gør i Spanien, fordi han bliver anset som en rigtig solid og dygtig spiller, der har bygget på hvert år, siger Junker.

Samtidig mener han, at Wass passer næsten perfekt ind i Madrid-klubbens spillestil, hvorfor han formentlig også kan se frem til en god mængde spilletid.

- Han passer rigtig godt ind, og han er scoutet godt. Samtidig udfylder han i allerhøjeste grad Diego Simeones (cheftrænerens, red.) krav om at kunne spille flere pladser.

- Så han er en spiller lige efter Simeones hoved både taktisk og typemæssigt. Jeg vil være meget overrasket, hvis ikke han bliver fast mand i løbet af foråret, siger Junker.

Blev nægtet et skifte

Allerede i begyndelsen af januar tog rygterne om et muligt skifte til. Her mente flere spanske medier at vide, at et skifte blot var få dage væk. Sådan gik det dog ikke helt.

Den 12. januar kom det således frem, at hans klub Valencia ikke ville give slip på ham.

- Klubben prioriterer de sportslige mål og har besluttet, at den ikke vil acceptere 'rojiblancos' (Atletico Madrids kælenavn, red.) tilbud på cirka to millioner euro, skrev Marca.

Ifølge det spanske medie vurderede Valencia ikke, at det var muligt at finde en fuldgod erstatning for danskeren i transfervinduet i januar. Den pibe har nu fået en anden lyd.

Ikke første gang, der er bud

Den alsidige dansker har af flere omgange været en eftertragtet herre - det har 32-årige Wass tidligere fortalt TV 2 SPORT.

Først og fremmest afviste han at forlænge med Valencia, og dernæst var der interesse fra "mange klubber."

- Jeg havde nogle tilbud, men det er jo klubben, der bestemmer, og de ville ikke sælge mig. Jeg bliver, og det gør mig bestemt heller ikke noget. For mig gælder det bare om at spille noget fodbold, sagde Daniel Wass i september.

Daniel Wass har spillet 41 landskampe for Danmark.