Officielt: Eriksen er tilbage i Premier League

Christian Eriksen har underskrevet en kontrakt på seks måneder med Premier League-klubben Brentford.

Der er altid plads til en dansker mere i Brentford.

Klubben, der i sommeren rykkede op i Englands fornemmeste fodboldrække, har i forvejen haft hele syv danskere på græs i indeværende sæson, foruden at have et dansk trænerteam, og nu er den ottende dansker også en realitet.

Kongerigets mest omtalte fodboldspiller, Christian Eriksen, har nemlig underskrevet en aftale på seks måneder med Brentford, der har hjemme i London.

Det skriver Brentford på Twitter.

Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, ser frem til at arbejde sammen med Christian Eriksen.

- Vi har taget den utrolige mulighed for at bringe en verdensklasse spiller til Brentford. Han har ikke trænet med et hold i seks måneder, men har arbejdet alene. Han er i form, men vi skal have ham i kampform, og jeg ser frem til at arbejde med spillere og staben for at opnå det, siger Frank til Brentfords hjemmeside.

The Athletic skriver, at der i kontrakten samtidig vil være en option på at forlænge kontrakten med et år.

Eriksen har på det seneste holdt sin fodboldform ved lige. Blandt andet har han trænet med i den Holland, hvor han spillede, inden han kom til Tottenham.

Vil tilbage på højeste niveau

Christian Eriksen, der har været uden klub siden bruddet med den italienske mesterklub Inter i december, fortalte for første gang om sine fremtidsplaner i begyndelsen af året i et større interview med DR.

Her gjorde danskeren det klart, at han havde tænkt sig at fortsætte sin fodboldkarriere på både klub- og landshold, selv om sommerens kollaps i EM-kampen mod Finland var en forskrækkelse, som havde taget noget tid at indfinde sig med.

Christian Eriksen siger tak i et interview med DR.

Eriksen fik hurtigt efter hændelsen indopereret en såkaldt ICD-enhed, som for fremtiden skulle hjælpe, hvis hans hjerte skulle stoppe med at slå.

Det tyder intet dog på, at det skulle, forsikrede danskeren samtidig.

Samtidig slog Eriksen fast, at hans mål er at komme med til VM i Qatar, som finder sted i november og december 2022, og derfor har han brug for at finde en klub, hvor han kan spille så meget som muligt.

Umuligt at spille i Italien

ICD-enheden er samtidig årsagen til, at Christian Eriksen siden december har været uden klub.

I Italien er det ikke tilladt at spille med netop sådan en enhed, og derfor har en tilbagevenden til Italien heller ikke været på bordet.

Det er til gengæld tilladt i Premier League, hvor Eriksen fra 2013 til 2020 huserede på midten for Tottenham.