Fodbold

Først dukkede voldsomme billeder op på Instagram – nu er United-stjerne sigtet for voldtægt

Det er ikke første gang, at den unge fodboldspiller havner i vanskeligheder.

21-årige Harriet Robsons Instagram-profil kunne ligne de fleste andre unge kvinders.

Der er billeder af hende i træningstøj, ved en pool og foran en sort Mercedes.

Men søndag morgen dukkede en række mere opsigtvækkende fotos op på hendes profil. Her havde hun blå mærker og blod løbende fra munden.

Moderne fodboldspillere har et tag selv-bord, hvad angår livet uden for fodboldbanen

Carsten Werge, fodboldredaktør

Sammen med de voldsomme billeder skrev hun en tekst, hvor hun anklagede sin ekskæreste, Manchester United-spilleren Mason Greenwood, for vold og forsøg på voldtægt.

Senere dukkede også en lydfil op med en mand, der formodes at være Greenwood, der forsøger at presse Harriet Robson til sex.

Materialet blev fjernet et par timer senere, men sendte 20-årige Mason Greenwood ud i et gevaldigt stormvejr.

Allerede søndag formiddag valgte Manchester United at suspendere Mason Greenwood på baggrund af anklagerne.

- Vi er opmærksomme på billeder og anklager, der cirkulerer på sociale medier. Vi kommer ikke til at kommentere yderligere, før fakta er på bordet. Manchester United tolererer ingen form for vold, skrev klubben søndag.

Senere samme dag blev Greenwood anholdt af Greater Manchester Police (GMP) anholdt for vold og forsøg på voldtægt.

Og som det nyeste i sagen er fodboldspillerens varetægtsfængsling blevet forlænget, og han er blevet mistænkt for dødstrusler. Det meddelte GMP tirsdag.

En kæmpe sag

Historien om Harriet Robson og Mason Greenwood er blevet en kæmpe sag i England.

- Det er en meget alvorlig sag, som folk ser på med stor bekymring. Både hans klub og medspillere tager afstand fra ham, og det er et meget godt billede på, hvordan befolkningen har det, siger Divya Das, der er TV 2s korrespondent i London.

Anklagerne har derudover fået Nike til at suspendere en sponsoraftale med fodboldspilleren, ligesom han er blevet fjernet fra det populære spil FIFA.

Og Manchester Uniteds allerstørste stjerner som David de Gea, Paul Pogba og Cristiano Ronaldo følger ikke længere stjernen på Instagram.

Damebesøg

Det er ikke første gang, at Mason Greenwood roder sig ud i problemer.

Den unge engelske spiller havnede i vanskeligheder, da han brød reglerne for coronaisolation under Nations League i september 2020.

Efter at have spillet en udebanekamp mod Island, inviterede han sammen med sin holdkammerat, Phil Foden, to piger op på deres hotel.

Det blev opdaget, og de to spillere blev sendt hjem til England og diskvalificeret til den kommende kamp på grund af brud på restriktionerne.

- Det virker lidt umodent, at han ikke har opdaget, at man skal leve meget tilbagetrukket og disciplineret som fodboldspiller, for det skal man i dag, siger Carsten Werge, der er TV 2 SPORTs fodboldredaktør og mangeårig fodboldkommentator.

- Moderne fodboldspillere har et tag selv-bord, hvad angår livet uden for fodboldbanen. Det er i alle sammenhænge. Derfor skal de være ekstra påpasseligt og tænke sig om, siger han.

Spirende karriere

Mason Greenwood fik sin debut for Manchester United for tre år siden og har spillet 129 kampe for klubben og scoret 35 mål.

Og i september 2020 fik han sin debut for det engelske landshold – kampen, hvor han efterfølgende inviterede kvinder op på sit hotel.

Men den nye sag om voldtægtsanklager og dødstrusler kan vise sig at blive ødelæggende for fodboldspillerens karriere.

Lad os bare sige, det var ikke det bedste forhold

Veninde til Harriet Robson

- Hvis han har gjort det, så er han en færdig mand i Manchester, og han kan have rigtig svært ved at finde en klub i England, siger Carsten Werge.

Hvis han omvendt bliver renset for alle anklager, er det også svært at forestille sig, at sagen ikke vil hænge ved.

- Det har også været tilfældet med fodboldspilleren Christiano Ronaldo, der blev anklaget for voldtægt af den tidligere model Kathryn Mayorga efter en fest i Las Vegas, siger Carsten Werge.

Kærester i et år

Harriet Robson og Mason Greenwood gik fra hinanden i april 2020 efter at have dannet par i over et år.

Dengang sagde en kilde til Daily Mail, at parret havde ”haft mange problemer”.

- Lad os bare sige, det var ikke det bedste forhold. Jeg tror, ​​at lockdown satte en ekstra belastning på tingene, og Harriet er bare lettet over at være single igen, lød det.

Flere medier skriver, at parret siden havde et on/off-forhold.

Hverken Harriet Robson eller Mason Greenwood har udtalt sig om den verserende sag i medierne.