Fodbold

- Skal Eriksen gøre en forskel, skal han spille pissegodt hos os

Christian Eriksens ambition om at komme til VM vil gavne Brentford, siger Thomas Frank.

Christian Eriksen ved godt, hvad han vil.

Han vil spille fodbold, så han kan komme med det danske landshold til VM i Qatar sidst på året. En mission, som det nok er svært at finde modstandere af.

For cheftræner i Brentford, Thomas Frank, hvis hold er placeret på 14. pladsen i Premier League, er tidshorisonten knap så lang. Her er det primære mål, at hans mandskab efter sommerferien vil være at finde blandt Premier Leagues 20 hold.

Et ambitiøst og samtidig beskedent ønske for en klub, der for første gang drøner rundt på engelsk fodbolds fineste stadioner og som har en transferpolitik, der længe har centreret sig om finde unge spillere med potentiale, og altså ikke allerede etablerede stjerner.

Den danske træner har dog ikke nogen betænkeligheder ved at tilknytte snart 30-årige Christian Eriksen på en aftale, der kun løber til sommer. Brentford kan derfor, hvis alt går vel, lynhurtigt blive et springbræt for den danske midtbanespiller, som altså samtidig har et personligt mål, der strækker sig ud over at holde Brentford i Premier League.

- Jeg synes jo at det hænger rigtig godt sammen med os, at han har så stor en ambition om at spille VM. Man skal kende Christian dårligt, hvis man så ikke tror, at han ikke også har en ambition om at spille et godt VM.

- Hvis han skal gøre en forskel til VM, så skal han træne og spille pissegodt hos os. Så derfor tror jeg, at det går rigtig fint hånd i hånd. Jeg tror bare, at det i den her lidt specielle case, så kan det være en ekstra motivation, som kan hjælpe både ham, os og landsholdet, siger Thomas Frank.

Vigtigste er ikke præstationerne

Christian Eriksen træner efter planen for første gang med sine nye holdkammerater i London mandag, og derefter begynder så processen for at få ham kampklar, forklarer Thomas Frank.

Den danske træner forventer ikke, at man vil se danskeren i aktion de første par uger, men han er sikker på, at det vil blive et specielt øjeblik, når det sker.

- Uanset, hvornår det bliver, så bliver det jo en kæmpe og meget emotionel dag. Jeg forestiller mig, at hele stadion vil rejse sig og klappe, siger Thomas Frank.

Derefter, når den første kamp er overstået, handler det om at få integreret danskeren så godt og hurtigt som muligt, så han kan få den indflydelse, som alle i og omkring Brentford drømmer om.

For Thomas Frank er der dog én ting, som er vigtigere end alt det andet, som følger med, når man henter en spiller Christian Eriksens kaliber og historik.

- Det vigtigste for mig og for Christian er, at han finder et sted, hvor han kan spille noget fodbold og kan nyde at gå på arbejde hver dag.

- Vi håber, at han rammer det topniveau, som vi alle ved, at han har. Så må vi tage den derfra, siger Thomas Frank.

Hvis der skal gå mindst to uger, før Eriksen kan komme i kamp, betyder det, at danskeren går glip af Brentfords Premier League-kampe ude mod Manchester City på onsdag og tre dage senere hjemme mod Crystal Palace.

Derefter venter Arsenal på udebane 19. februar - godt to uger efter Eriksens ankomst.