Fodbold

Eriksen håber, at han kan ændre opfattelse om "gamle regler"

Flere i Christian Eriksens situation bør vide, at det er muligt at dyrke sport på professionelt niveau med en ICD-enhed i kroppen.

Christian Eriksen er tilbage i England.

Men det er ikke med hans gode vilje. For det er kun takket være en regel i Italien, der forbyder atleter med en indbygget ICD-enhed i at dyrke professionel idræt, at danskeren i januar måtte ud og søge efter en ny arbejdsgiver.

Nu håber Eriksen, at han i Brentford kan være med til at ændre synet på den regel, der satte en stopper for hans tid i støvlelandet.

- Lægerne i Danmark sagde: "Du har en ICD og hvad så? Det er der mange, der har. Du kan nemt leve et normalt liv, og du kan spille fodbold, hvis det er det, du vil.

- Det er kun i Italien, de har de gamle regler omkring ICD. Nu er jeg den første i Premier League, der spiller med den, men jeg er forhåbentlig ikke den sidste, når de ved, hvad teknologien og sikkerheden er i det. Det er kun positivt, at jeg kan bevise, at man godt kan.

- Ikke fordi at andre skal igennem den situation, jeg har været igennem, men det er der forhåbentlig nogen, der vil komme, og så er det kun positivt, at jeg kan bevise, at man godt kan, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Christian Eriksen fik indbygget sin ICD-enhed, der fungerer som en hjertestarter, efter at han i sommer faldt om og fik hjertestop under EM-kampen mod Finland.

Håber, comeback kan komme inden længe

Herefter stod det hurtigt klart, at han ikke kunne fortsætte karrieren i Italien grundet de strenge regler. I december blev danskeren så løsrevet fra den kontrakt, han var på i storklubben Inter.

Nu er han så tilbage i England, hvor han tidligere har spillet for Tottenham. Nu skal han tørne ud for danskerklubben Brentford, og det er uden betænkeligheder, hvad angår helbredet.

- Jeg føler mig ikke mere påpasselig, fordi jeg har en ICD. Jeg har jo aldrig været den, der er fløjet ind i tacklingerne, og det kommer nok heller ikke til at ske nu, siger Christian Eriksen.

I Brentford har den snart 30-årige fynbo skrevet under på en kontrakt, der løber resten af sæsonen. Og står det til ham selv, kan han inden længe trække i trøjen for første gang.

Hvor langt er du fra at kunne få debut?

- Ikke langt. Hvor ikke langt det er, ved jeg ikke endnu. Jeg tager det dag for dag. Det har været fem dage med holdtræning og en uges tid med Jong Ajax (Ajax' reservehold). Jeg har vel haft ti træningsdage med et hold, og jeg skal nok have lidt flere, inden jeg kommer på banen igen, siger Eriksen.

Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, fortæller til BBC, at Christian Eriksen vil spille nogle minutter i en testkamp mandag.

Eriksen får dermed uofficiel debut for klubben på sin 30-års fødselsdag.