Fodbold

Danmark dropper to kampe og haster hjem i chartret fly

Danmarks kvindelandshold trækker sig fra den traditionsrige turnering Algarve Cup.

Fire positive coronaprøver sender hele kvindelandsholdet hjem fra Algarve Cup.

Det skriver Dansk Boldspil Union på sin hjemmeside torsdag aften. DBU oplyser også, at spillerne og staben flyver hjem i et chartret fly fredag eftermiddag.

- Sundheden og sikkerheden for både spillere og stab er altid det vigtigste. Derfor trækker vi nu holdet fra Algarve Cup. Det er en meget ærgerlig beslutning, da turneringen er en vigtig forberedelse frem mod sommerens EM, men den sundhedsfaglige vurdering er, at dette er den bedste løsning for alle - både de deltagende nationer ved Algarve Cup, klubber, spillere og stab, udtaler fodbolddirektør Peter Møller.

DBU skriver, at en af de smittede er landstræner Lars Søndergaard. De tre øvrige sættes der ikke navn på. Det fremgår heller ikke, om de øvrige er spillere eller en del af staben.

- Med de fire smittetilfælde i truppen – og fordi langt størstedelen af truppen ikke havde været smittet med omikron før samlingen - er der stor risiko for, at smitten vil sprede sig yderligere, hvis vi ikke trækker os fra turneringen nu, siger landsholdets læge Jens Olesen.

Traditionsrig turnering

Lars Søndergaard var ikke med på bænken, da Danmark tabte 1-0 til Italien i den første kamp i turneringen. Han var syg, lød forklaringen.

Anfører Pernille Harder deltog heller ikke, da hun var forkølet.

Danmark skulle have spillet den anden kamp ved Algarve Cup fredag aften mod Sverige fredag aften. Derudover skulle landsholdet også have spillet en placeringskamp onsdag den 23. februar.

Algarve Cup er en traditionsrig turnering, hvor nogle af verdens bedste kvindelandshold deltager. Turneringen har tidligere været omtalt som mini-VM eller det uofficielle verdensmesterskab.