Fodbold

DBU har penge investeret i Qatar – lægger sig fladt ned

DBU's kommunikationschef, Jacob Høyer, er "irriteret og ærgerlig" over, at der har været investeret penge i Qatar.

Selvom Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke har holdt igen, når det kommer til kritik af Qatar i forbindelse med det kommende VM i fodbold, har unionen penge investeret i den mellemøstlige stat.

Det skriver Ritzau.

Det burde ikke ske. Der er sket en fejl, det beklager vi

Jacob Høyer

DBU's kommunikationschef, Jacob Høyer, fortæller, at de nu har bedt Danske Bank om at skille sig af med de investeringer, der knytter sig til Qatar.

- Vi har en investeringspolitik besluttet af DBU's bestyrelse, hvor vi har ladet Danske Bank stå for vores investeringer ud fra nogle retningslinjer, der følger FN's regler for investeringer, som blandt andet sikrer, at man eksempelvis ikke investerer i våben.

Kommunikationschefen fortæller, at der er tale om 0,1 procent af unionens samlede portefølje på i alt 219 millioner kroner. Alligevel er det noget, der ærgrer DBU, der ikke selv har haft kendskab til investeringerne.

- Jeg er både irriteret og ærgerlig over, at hverken vi eller vores rådgivere i Danske Bank har været opmærksomme på det. Det burde ikke ske. Der er sket en fejl, det beklager vi, og det har vi så gjort noget ved ved at få dem afhændet, siger Jakob Høyer, der ikke kan fortælle, om DBU har tjent eller tabt penge på de pågældende investeringer.

Har også investeringer i Bahrain og Saudi Arabien

Mediet skriver, at DBU blandt andet har haft aktier i flere af Qatars største banker, mens de også har haft statsobligationer i det statsejede energiselskab QatarEnergy.

Ifølge 24syv har unionen ligeledes investeringer i blandt andet Saudi Arabien og Bahrain. De har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med dem.

- Foreløbig har vi bedt om at få afhændet de papirer, vi har i Qatar, og så kigger vi på den samlede portefølje og vores investeringspolitik, om den skal ændres, siger Jacob Høyer til radiostationen.

Allerede i efteråret sidste år forholdt DBU sig for første gang til, om hvorvidt de havde investeringer i Qatar, men dengang ønskede unionen ikke at kommentere, hvad den konkret havde investeret i.