Fodbold

Barcelona underholder og vinder i Valencia

Tre mål på et kvarter i en underholdende 1. halvleg sikrede FC Barcelona tre point i udekampen mod Valencia.

Artiklen er blevet opdateret, efter at Barcelonas fjerde mål er blevet tilskrevet Pierre-Emerick Aubameyang.

Pierre-Emerick Aubameyang scorede tre mål, da FC Barcelona vandt 4-1 over Valencia søndag.

Det var en af Barcelonas bedste kampe i sæsonen, og med sejren holder holdet fast i 4.-pladsen i LaLiga. Valencia bliver på 12.-pladsen.

Danske Martin Braithwaite så hele kampen fra Barcelonas bænk.

45 minutters Barcelona-opvisning

Af Ritzau

Midtvejs i 1. halvleg på Mestalla i Valencia fik gæsterne udnyttet den spidskompetence, som Pierre-Emerick Aubameyang især besidder.

En bold blev sendt i dybden, og den lynhurtige angriber fra Gabon sprintede fra forsvaret og klappede flot bolden op i nærmeste hjørne til 1-0.

Xavis tropper havde klar overvægt i boldbesiddelse - præcis som Barcelona gerne vil spille. Det udmøntede sig ikke i så mange chancer, men når de kom, var Barcelona-spillerne ekstremt effektive.

Efter 32 minutter broderede gæsterne sig smukt igennem Valencias defensiv. Ousmane Dembélé blev fri ved bagstolpen og kunne lægge bolden ind foran mål til Frenkie de Jong, som let kunne øge til 2-0.

Valencias defensiv hang slet ikke sammen, og bare fem minutter senere blev den splittet ad igen af Barcelona-kombinationer.

Denne gang var det Aubameyang, som tæt under mål kunne sætte indersiden på en tværpasning og øge til 3-0.

Pibekoncert på Mestalla

Skal man forsvare Valencia en smule, selv om det kan være svært, så var marginalerne heller ikke med hjemmeholdet.

Aubameyang var så tæt på offside ved 3-0-scoringen, som man kan komme uden at være det.

Og to minutter efter reducerede Carlos Soler på en flot halvflugter. Spændingen var genetableret. Troede han og holdkammeraterne.

For et VAR-gennemsyn viste, at bolden i opspillet havde været få centimeter ude over sidelinjen, og så blev målet annulleret.

Ledsaget af gedigen pibekoncert kunne Valencia gå til pause efter en rærlig 1. halvleg, hvor kampen så ud til allerede at være tabt.

Soler-scoring gav hjemmeholdet håb

Men holdet kom flot ud efter pausen. Efter syv minutter fik Soler endelig sin scoring, da han headede et godt indlæg i nettet. Det gav den usikkerhed hos det unge Barcelona-hold, som Valencia havde brug for.

Valencia fik overtaget og pressede på for yderligere en reducering. Men i stedet lukkede Pierre-Emerick Aubameyang kampen efter 63 minutter.

Uden for feltet klappede Pedri til bolden, og via en lille afretning på Aubameyangs ryg strøg bolden op i fjerneste målhjørne.

Trods flere chancer formåede Valencia ikke at pynte yderligere på resultatet.

Topholdet Real Madrid fik en hjælpende hånd i guldkampen, da Espanyol hjemme fik 1-1 mod Thomas Delaney og Sevilla.

Det giver hovedstadsklubben et forspring på seks point til de andalusiske forfølgere. Barcelona er 15 point efter Real Madrid - men har dog en kamp til gode.