Fodbold

Ekspert modsiger FCM-målscorer: - Nej, det er bare dårligt

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker forstår ikke, at FC Midtjyllands Daniel Høegh kaldte torsdagens straffesparkskonkurrence for 'et lotteri.'

- Det er noget vrøvl.

Så klar i mælet var TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker efter FC Midtjyllands nederlag mod PAOK torsdag aften.

Når vi ser det her spark fra Max Meyer, så er det jo ikke et lotteri. Det er dårligt

Mads Junker, TV 2 SPORTs fodboldekspert

For Junker var alt andet end enig i det, han hørte fra FC Midtjyllands Daniel Høegh i interviewet efter kampen, der endte med nederlag i straffesparkskonkurrence.

Her sagde FCM-forsvareren følgende om den afgørende straffesparkskonkurrence:

- Det er en svær opgave. Det var en heksekedel. De (tilskuerne, red.) lagde tryk på. Det er sådan lidt et lotteri. Det er 50/50. Der skal ikke meget til, før det er dem, der brænder den første, og så er fordelen til os. Det er så små ting, sagde Daniel Høegh til TV 2 SPORT.

Men dén udlægning irriterer Mads Junker:

- Jo bedre straffesparksskytte du er, jo større chance har du for at vinde. Den her straffekonkurrence ender med én brændt afslutning fra Max Meyer, som er rigtig dårligt sparket. Alle de græske spark er godt sparket, og så har du sjovt nok en større chance for at vinde, siger Mads Junker og tilføjer:

- Så det her med at det er et lotteri og 50/50, der af uransagelige årsager har sneget sig ind - det passer ikke. Gu er det ej. Det er det bare ikke.

Max Meyer brændte straffesparket for FCM, som kostede dem sejren. Video: Caroline Tarrasson

Dårligt Meyer-spark

Den ordinære kamp endte med en PAOK-sejr på 2-1, og efter en 1-0-sejr til FCM i det første opgør hjemme i Herning, så sluttede det uafgjort 2-2.

Den forlængede spilletid endte målløst, og så skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence. Her viste PAOK sig skarpe og scorede på fem ud af fem spark. Og da FC Midtjyllands Max Meyer brændte, så kunne PAOK booke billetten videre til 1/8-finalen i Conference League. FC Midtjylland er derimod færdige i europæisk fodbold for denne gang.

Men det kunne måske have være undgået, hvis bare Max Meyer havde haft mere kvalitet i sit straffespark.

- Når vi ser det her spark fra Max Meyer, så er det jo ikke et lotteri. Det er dårligt. Og så ryger du ud, fordi de fem andre er bedre til at afslutte og eksekvere. Man skal ikke acceptere det her med, at det skulle være et lotteri, når man går ind til en straffekonkurrence.

- Du kan jo godt træne det. Jeg er med på, man ikke kan træne alt under pres, men du kan stadig godt træne det, siger Mads Junker.

FC Midtjylland kom bagud med 0-2 i første halvleg, men efter en flot assist af Max Meyer og en flot scoring af Daniel Høegh, fik danskerne reduceret til 1-2 i anden halvleg. Men senere blev tyske Max Meyer altså skurken for midtjyderne.

Næste opgave for FC Midtjylland venter på søndag, når OB er modstanderen i Superligaen.