Fodbold

I dag gør Eriksen comeback - 259 dage efter sit hjertestop

Thomas Frank har lovet Christian Eriksen spilletid, og træneren glæder sig til at se den danske stjerne på banen.

Det er en ny start, en ny begyndelse for Christian Eriksen.

Senere lørdag løber han nemlig på banen, 259 dage efter han fik hjertestop i Parken under EM-åbningskampen mod Finland 12. juni. Det sker, når Brentford møder Newcastle i Premier League klokken 16.00.

Men ifølge Brentford-træner Thomas Frank, der fredag lovede spilletid til Eriksen, handler det om at gøre det så genkendeligt og naturligt for midtbanedanskeren.

- Christian har det godt. Han er meget rolig, men jeg tror, der er nogle store følelser derinde et sted. Det er specielt, når han løber på banen, svarede Thomas Frank på pressemødet til TV 2 SPORTs spørgsmål.

- Jeg tror også, at det handler om at normalisere det lidt. Det er ikke sådan, at han træder ind på månen. Han har prøvet at spille fodbold et par gange. Det er en vigtig del af det.

- Én ting er i hvert fald sikker: Han glæder sig til at spille igen.

Det vil være endnu en påmindelse om, at vi er privilegerede med at være i live

Thomas Frank om Eriksens comeback

Den danske træner vil ikke afsløre, om Eriksen er med fra start eller tiltænkt en rolle som indskifter.

- Jeg må lade det være lidt af en cliffhanger, men han kommer på banen i morgen (lørdag, red.).

- Vi er privilegerede

Christian Eriksen faldt om 12. juni om i Parken under Danmarks første EM-kamp.

Hans comeback i Premier League er ifølge Thomas Frank et bevis på, at vi skal nyde livet, imens vi har det.

- For alle, der så det ske, vil det være endnu en påmindelse om, at vi er privilegerede med at være i live, og vi skal værdsætte ethvert øjeblik, siger Thomas Frank om det øjeblik, hvor Eriksen kommer på banen.

Eriksen blev i december løst fra sin kontrakt med Inter, da han ikke vil kunne spille i Italien med den pacemaker, han har fået indopereret.

31. januar annoncerede Brentford, at klubben havde hentet den danske profil ind på en kontrakt, der i første omgang løber sæsonen ud.

Efter tiltrædelsen i Brentford har han deltaget i to testkampe mod Southend og Rangers. Mod Rangers lagde midtbanespilleren op til to mål.