Fodbold

Eriksen fik stadion til at rejse sig i svært comeback

Der var bud efter Christian Eriksen kort inde i anden halvleg, og danskerens entré begejstrede Brentfords fans.

Så kom dagen. Dagen, hvor Christian Eriksen gjorde comeback i europæisk topfodbold.

Det skete lørdag på en græsplæne i London i det 52. minut af Premier League-kampen mellem Brentford og Newcastle, hvor hans danske Brentford-manager Thomas Frank holdt sit ord og sendte sin nye danske stjerne på banen.

Eriksens Brentford-debut blev dog ikke nogen resultatmæssig succes, da hjemmeholdet tabte 0-2 efter at have spillet i undertal siden det 11. minut.

Mareridtsstart for Brentford

Manager Thomas Frank havde valgt to danskere i startopstillingen i form af Christian Nørgaard og Mathias Jensen, og hans udvalgte fik en forfærdelig start, da de allerede efter 11 minutter blev reduceret til 10 mand.

En hensynsløs tackling fra Brentfords Josh Dasilva på Matt Targetts ankel, som dommer Mike Dean i første omgang havde overset, blev efter gennemsyn i VAR-rummet takseret til et rødt kort.

22 minutter efter udvisningen udnyttede Newcastle overtallet og scorede kampens første mål. Joelinton viste sig god på låget og spænede efterfølgende ned til udeholdets tilskuere for at fejre det.

Eriksen hyldet i første halvleg

Selvom Eriksen ikke var på banen, var han stadig i fokus i første halvleg.

I det 40. minut sendte Thomas Frank sin tilbagevendte landsmand til opvarmning, hvilket fik folk på Brentford Community Stadium til rejse sig fra de vinterkolde sæder og klappe. Det havde de ventet på, lige siden Eriksen 31. januar blev præsenteret som ny Brentford-spiller.

Eriksens opvarmning blev første halvlegs højdepunkt med Brentford-briller, for på banen havde hjemmeholdets ti mand det vanskeligt.

Få minutter senere straffede Newcastles Joe Willock Brentford på et kontraangreb og bragte udeholdet foran 2-0.

I det 52. minut skete det, alle havde ventet på

Efter 45 minutter havde Brentford endnu sit første skudforsøg til gode, mens Newcastle havde forsøgt sig hele 14 gange.

Fra første minut af anden halvleg intensiverede Eriksen sin opvarmning, og i det 52. minut skete det. Den 30-årige dansker smed træningstøjet, og tilskuerne rejste sig op igen. Denne gang for at fejre Eriksens debut i Brentford-trøjen.

Ud gik landsholdskollega Mathias Jensen, og ind kom Eriksen 259 dage efter sit hjertestop i Parken. Dengang var det netop Mathias Jensen, der erstattede Eriksen mod Finland.

Svære arbejdsbetingelser for Eriksen

Eriksen gik ind på den centrale midtbane, og som sædvanlig tog han sig af sit holds hjørnespark.

Newcastle var fortsat foran 2-0, og derfor skulle der Eriksen-magi til for at gøre kampen spændende. Det var hårde arbejdsbetingelser, og magien udeblev.

Eriksen markerede sig indledningsvis for nogle gode dybdeafleveringer, men farligt blev det aldrig. I det 74. minut var der optræk til noget, der kunne minde om en skudmulighed for Eriksen, der på kanten af feltet dog valgte afleveringen frem for et forsøg på kassen.

I det 79. minut havde Eriksen muligheden for at bringe bolden frem og igangsætte en kontra efter et Newcastle-hjørnespark, men skarpheden manglede, da han forsøgte at drible uden om Joe Willock.

Newcastles 11 mand blev aldrig for alvor truet – hverken af Eriksen eller en anden i rødt og hvidt – hvilket skudstatistikken også viser. Da kampen sluttede, havde Brentford kun formået at ramme Newcastle-målet en enkelt gang.

Men Christian Eriksen er tilbage, og det er vel i bund og grund det vigtigste?