Rusland invaderer Ukraine

LaLiga sender klart signal

Der blev ad flere omgange opfordret til fredelig dialog, da LaLiga-kampen mellem Mallorca og Valencia blev spillet lørdag eftermiddag.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine fylder stort verden over, og i fodboldens verden er situationen heller ikke gået ubemærket hen. Langt fra.

De seneste dage har vi set flere klubber og store stjerner ytre deres mening om Ruslands invasion af Ukraine. Og i lørdagens LaLiga-kamp mellem Mallorca og Valencia blev der atter sendt en klar opfordring:

"NO A LA GUERRA" (nej til krig, red.) stod der med store bogstaver på sort baggrund hen over reklamebanden ved kampstart.

Samme budskab tonede frem ved siden af stillingen, hvor der kampen igennem stod "STOP WAR" (stop krig, red.).

Støtte til fred og harmoni

Signalet er en del af en større LaLiga-kampagne, der skal sætte fokus på situationen og opfordre til fred mellem Rusland og Ukraine.

Det skriver den bedste spanske fodboldrække på dets officielle hjemmeside.

- LaLiga ønsker at vise sin afstandstagen til enhver væbnet konflikt og sin støtte til fred med fokus på dialog og harmoni, skriver de.

Budskabet vil være at finde til samtlige kampe gennem hele weekenden i LaLiga, og det vil kunne ses på både det spanske og internationale tv-signal, der når ud til 185 lande.

Allerede fredag aften stemplede den spanske storklub Atletico Madrid ind i kampagnen, da klubbens store stadion Wanda Metropolitano lyset op med teksten "Stop krig".

Efter kampen mellem Mallorca og Valencia viste sidstnævntes målmand, Girgio Mamardashvili fra Georgien, også en trøje frem med samme budskab.

"Ingen krig i Ukraine. #forblivstærke", stod der.

Står ikke alene

LaLigas budskaber er langt fra de første af sin slags i fodboldens verden.

De seneste dage har vi blandt andet set FC Barcelona og Napoli stille sig frem med flag med teksten "Stop krig" inden deres møde i Europa League torsdag.

Senest lørdag er det Polens fodboldforbund i samspil med landsholdets store stjerne Robert Lewandowski, der nægter at spille deres VM-kvalifikationskamp mod Rusland.