Fodbold

Braithwaite kommer først i kamp, når han skifter klub, spår ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen har svært ved at se, hvordan Martin Braithwaite skal komme tilbage i varmen i Barcelona.

FC Barcelona sprudler for tiden.

Søndag scorede de for tredje kamp i træk fire mål, og det var med Martin Braithwaite som vidne. Men heller ikke mere end det. For den danske landsholdsangriber må erkende, at mulighederne for spilletid i øjeblikket bliver færre og færre.

I de seneste syv kampe har Braithwaite udelukkende befundet sig på bænken, og her kan han med stor sandsynlighed indstille sig på at blive. TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen vurderer, at han er "meget langt fra spilletid".

- Som det ser ud nu, er det, når han ikke spiller i Barcelona mere. Medmindre han kan lave endnu et comeback, og det bliver sværere, fordi konkurrencen er så meget større nu.

Tre nyindkøbte spillere er selvskrevet

Jonas Hebo Rasmussen henviser til, at FC Barcelona i det seneste transfervindue oprustede markant på de offensive positioner, hvor spillere som Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang og Adama Traoré blev hentet til klubben.

Tre indkøb, der i høj grad har været med til at sende Braithwaite tilbage i køen om at komme på græs.

- Især Adama Traoré og Aubameyang har været gode fra starten. Ferran Torres er det største af de tre køb, så de tre er lidt selvskrevet.

- Lige nu må vi bare erkende, at det er en helt anden kvalitet, som Barcelonas angribere har, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Martin Braithwaite vendte i januar tilbage efter en længere skadespause, men indtil nu er det kun blevet til et enkelt, kort indhop i den spanske Super Cup.

Braithwaite er syvende- eller ottendevalg

Fra bænken har han de seneste uger set, hvordan Barcelonas offensiv har foldet sig ud i stor stil. I søndagens 4-0-sejr over Athletic Bilbao kom angriberne Memphis Depay og Luuk de Jong begge ind fra bænken og scorede, ligesom også Ousmane Dembélé kom på tavlen.

- Der er seks i spil før Braithwaite. Vi er jo efterhånden nede på et syvende- eller ottendevalg for, at det kan lade sig gøre, at han starter inde på en af de tre forreste pladser, siger Jonas Hebo, der heller ikke ser store muligheder i Europa League, hvor Barcelona stadig er med.

- Jeg tror også Europa League er blevet for vigtig for Barcelona til, at de roterer der. Selv, hvis de roterer, er der kun tre pladser.

Martin Braithwaite har spillet i FC Barcelona siden februar 2020, og indtil nu er det blevet til spilletid i 57 kampe med 10 mål til følge.