Krigen i Ukraine

Russisk klub smides ud af Europa League, skriver flere medier

UEFA smider Spartak Moskva ud af Europa League som følge af situationen i Ukraine, skriver flere medier.

Den russiske fodboldklub Spartak Moskva smides ud af Europa League. Det erfarer blandt andet tyske Bild og Sky Sports Germany mandag eftermiddag.

Eksklusionen af den russiske storklub sker som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

- Vi forventer, at kampene bliver aflyst, siger RB Leipzigs administrerende direktør, Oliver Mintzlaff, til dpa og tilføjer:

- Vi har fuld tiltro til UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund) og dets beslutning.

Spartak Moskva skal efter planen møde tyske RB Leipzig i ottendedelsfinalerne af Europa League, som der blev trukket lod til fredag.

Første kamp er programsat til torsdag 10. marts, hvor det tyske hold skulle have lagt græs til kamp.

Ifølge Bild betyder udsmidningen af Spartak Moskva, at Leipzig går videre til kvartfinalerne uden kamp.

Nationer nægter at møde Rusland

I løbet af de seneste par dage har flere europæiske fodboldforbund meddelt, at de ikke vil stille deres hold til rådighed mod russiske modstandere.

UEFA besluttede fredag, at kampe på russisk eller ukrainsk grund vil blive spillet på neutral grund på ubestemt tid i UEFA-regi. Årets Champions League-finale blev fredag rykket fra Sankt Petersborg til Paris.

RB Leipzigs danske spiller, Yussuf Poulsen, forholdt sig fredag til situationen, efter at det tyske hold havde trukket Spartak Moskva som modstander i Europa League.

- De har kvalificeret sig sportsligt. Så længe UEFA ikke træffer en anden beslutning, og vi spiller et andet (neutralt, red.) sted, er det bare sådan, det er, sagde han fredag ifølge dpa.

Det europæiske fodboldforbund har endnu ikke meldt noget officielt ud om opgørene mellem RB Leipzig og Spartak Moskva.