Fodbold

Dansker storhitter i udlandet: - Selv for 15 millioner euro ville de ikke sælge mig

Danske Casper Nielsen nyder stor succes i Belgien, hvor den 27-årige midtbanespiller er en nøglefigur hos førerklubben i den bedste belgiske række.

Hvor godt går det for Casper Nielsen? Ualmindeligt godt.

- Nu har vi lige været igennem et transfervindue, og klubben gjorde det rimelig klart for mig, at de ikke ville sælge mig, om der så kom et bud på 15 millioner euro (110 millioner danske kroner, red).

Sådan lyder øjebliksbilledet for danske Casper Nielsen, der lige nu storhitter i Belgien, hvor han med sit hold Union St. Gilloise sensationelt fører landets bedste liga.

Sensationelt er det, for da Union St. Gilloise rykkede op fra den næstbedste række i sommer, var klubben tilbage i det fineste selskab for første gang i 48 år.

27-årige Casper Nielsen har siden sit skifte fra OB i 2019 animeret klubbens spil, og hans karriere er skudt afsted i rekordfart. I denne sæson har Casper Nielsen, der spiller som 6’er, været involveret i 10 mål i sine 28 kampe. Ganske pæne statistikker for en defensiv midtbanespiller, som han selv forklarer det.

Præstationerne er stærkt medvirkende til, at Union St. Gilloise fører ligaen. En liga, der tæller store og historiske fodboldklubber som Club Brügge, Anderlecht og Gent. Blot for at nævne nogle stykker.

Derfor er det også tæt på naturstridigt, at oprykkerholdet topper rækken med syv point ned til andenpladsen. Og så er det endda med en dansker som et af de helt store omdrejningspunkter.

- Det er en superfed situation, jeg befinder mig i. Jeg nyder det enormt meget, og det er sindssygt fedt at være en del af et hold, der hver evig eneste weekend spiller for at holde fast i førstepladsen i en liga som den belgiske, hvor der er så store hold. Det er selvfølgelig sindssygt stort, fortæller Casper Nielsen til TV 2 SPORT.

Topstillingen i Belgien pr. 4/3

Ligastillingen i Belgien, hvor alle hold har spillet 29 kampe:

 1. Union St. Gilloise, 64 point
 2. Club Brügge, 57 point
 3. Antwerp, 53 point
 4. Anderlecht, 52 point
 5. Gent, 49 point
 6. KV Mechelen, 46 point
 7. Chaleroi, 46 point
 8. Genk, 44 point

Voldsom interesse i transfervinduet

Casper Nielsen bliver i de belgiske medier tit omtalt som en af topspillerne, og hans præstationer er ikke gået ubemærket hen.

Det mærkede han i januars transfervindue, selvom klubben havde gjort det klart for ham, at han ikke vil blive solgt.

- Interessen har været voldsom hen over vinteren. Jeg bemærkede også, at der i det her transfervindue lige pludselig var nogle helt andre adresser, som var aktuelle, siger midtbanemotoren og uddyber:

- Problemstillingen inden transfervinduet var, at jeg ikke på nogen måde var interesseret i – uanset hvad – at skulle skifte væk i januar. Jeg vil færdiggøre sæsonen her. Jeg nyder så meget at spille kampe i øjeblikket, så det har jeg ikke lyst til at rykke væk fra nu. Og klubben meldte jo tidligt ud i medierne hernede, at de ikke ville sælge mig. Og det accepterede jeg også. Men man ved stadig godt, hvad man har af muligheder i forhold til henvendelser. Det er jo sådan, fodbold fungerer. Det går godt for holdet og for mig personligt, og så øges interessen jo automatisk.

Der er ingen tvivl hos Casper Nielsen om, at hans hjerte ligger i den belgiske førerklub lige nu. Det er han meget tydelig omkring.

Klubben fører trods alt også en stor liga efter 29 kampe, så det er efterhånden ikke længere utopi at tale om at vinde mesterskabet.

Hovedpersonen selv mener heller ikke, at det giver mening at tale holdets muligheder ned.

- Vores målsætning er ikke en hemmelighed. Man skal jo ikke fedtspille. Selvfølgelig vil vi vinde. Det er der ingen tvivl om. Vi har bevist, vi kan slå alle hold i ligaen.

Vil stadig et skridt op

Af den årsag giver det også rigtig god mening at blive i klubben sæsonen ud. Og måske endda mere til, for næste sæson kommer med meget stor sandsynlighed til at inkludere europæisk fodbold.

Selvom Casper Nielsen er meget tilfreds i sin nuværende klub, er ambitionsniveauet til noget mere.

- Jeg vil selvfølgelig stadig gerne tage et skridt op. Planen er klart, at jeg skal til en endnu bedre liga. Men det har jo altid været min plan. Det har været enorme skridt, jeg har taget på forholdsvis kort tid, og for mig er det jo bare et kæmpe skulderklap.

- Det er lidt en mærkelig situation, men det er jo også derfor, jeg bare prøver at fokusere på det, jeg har foran mig her i klubben. Jeg tror godt, at klubben også ved, at det kan ende ud i et salg til sommer.

Casper Nielsens præstationer i Belgien

 • 2019/2020 26 kampe: 7 mål og 6 assists (Belgiens næstbedste række)
 • 2020/2021 27 kampe: 4 mål og 5 assists (Belgiens næstbedste række)
 • 2021/2022 28 kampe: 5 mål og 5 assists (Belgiens bedste række)

Casper Nielsen vil ikke i dybden med, hvilken liga eller klub han stræber efter. Det fylder ikke det store lige nu. Andre, ganske kvalificerede personager, har dog givet sine bud.

En af dem er journalist Stéphane Lecaillon fra de belgiske aviser L'Avenir og LA DH, som Tipsbladet lavede et større interview med tilbage i februar.

"Det virker til, de rigtig godt kan lide mig"

Journalisten kastede om sig med superlativer rettet mod danskeren, hvor han blandt mange rosende ord fik sagt, at Casper Nielsen ifølge alle er en af ligaens topspillere, og at han sagtens kunne skifte til en klub i Premier League eller Bundesligaen.

Interviewet gik da heller ikke forbi danskerens næse.

- Jeg blev faktisk lidt overrasket, da jeg så det. Jeg synes godt nok, det var nogle store ord at få – og så endda fra en belgisk journalist. Men jeg har også fået slået mit navn fast i den her sæson, og de ser mig som en stor profil i ligaen. Så det er sindssygt fedt at få de ord med på vejen. Det er begrænset, hvad jeg læser i medierne hernede, men jeg får jo ting tilsendt, og det virker til, de rigtig godt kan lide mig.

Succesen for den tidligere OB-profil er eskaleret i denne sæson. Selvsagt, da klubben nu præsterer i landets bedste række og ikke længere i ligaen under.

Det medfører mere opmærksomhed og mediernes bevågenhed. Et andet vigtigt element for Nielsen har dog været et positionsskift inden for kridtstregerne.

Positionsskift har betydet meget

De danske fodboldfans, der husker ham fra OB og Esbjerg, erindrer nok en teknisk og væver spiller. Det kreative indspark, der cirkulerede mest på kanten eller som 8’er.

Sådan er virkeligheden ikke længere.

- Det startede med, at vi stod og manglede en 6’er her til den nye sæson, og så prøvede jeg at spille det i pre-season. Min træner syntes, jeg gjorde en rigtig god figur. Vi hentede en ny mand til 6’er-positionen, men det viste sig, at min træner ville have mig til at fortsætte med at spille på den plads. Han syntes, jeg gjorde det helt vildt godt og mente, jeg var sindssygt vigtig for den måde, vi spiller fodbold på. På den måde blev det lidt naturligt, da vi startede sæsonen, og personligt er det gået rigtig godt. Så der var ikke grund til at lave om på det.

Casper Nielsens blå bog

 • Navn: Casper Nielsen
 • Nationalitet: Danmark
 • Alder: 27 år (årgang 1994)
 • Højde: 1,82 meter
 • Position: Midtbanespiller
 • Nuværende klub: Union St. Gilloise
 • Kontraktudløb: Juni, 2024
 • Tidligere klubber: Esbjerg fB og Odense Boldklub
 • Titler: Dansk pokalvinder med Esbjerg (2013) og ligamester i Belgiens næstebedste række (2020/2021)

Han beskriver sig selv som en anderledes 6’er, fordi han kan kigge frem i banen. Men som Casper Nielsen siger, så er det jo bare til hans fordel, at han kan spille på flere forskellige position.

Drømmer om landsholdet

Den objektive observation vil mene, at en bærende kraft hos det førende belgiske hold naturligvis bør være i betragtning til det danske landshold.

Sagen er dog den, at Casper Nielsen aldrig har spillet en A-landskamp. Han har til gengæld spillet for det danske landshold på både U16, U17, U20 og U21-plan.

Det er sågar også blevet til to ”landskampe” for Danmark ved OL i 2016, hvor man som bekendt spiller med et U23-hold.

Nu mangler han bare at repræsentere A-landsholdet.

- Jeg har en drøm om at spille på landsholdet, og det er et af mine helt store mål, siger Nielsen, der dog ikke vil alt for meget i dybden med landsholdssnakken.

- Jeg er sikker på, at hvis Hjulmand føler, jeg kan bidrage til hans trup, så skal jeg også nok blive udtaget. Det er lidt op til ham, og det er svært for mig at svare på spørgsmål angående landsholdet. Jeg forsøger at gøre mit, og tingene går min vej lige nu, så jeg har da selvfølgelig en kæmpe drøm om det. Det er der ingen tvivl om. I sidste ende er det op til Kasper, og jeg er sikker på, han har godt styr på sin udtagelse.

Casper Nielsen har i første omgang rettet blikket mod lørdag 5. marts, hvor Kortrijk venter i en vital ligakamp.

Om Nielsen er landsholdsaktuel, vides ikke, men 15. marts skal Kasper Hjulmand udtage sin trup til de to testkampe i slutningen af marts.