Fodbold

Eriksen vidste ikke, om modspiller ville slås eller kramme

En spøjs situation udspillede sig, da Christian Eriksen spillede 90 minutter for første gang i Brentford.

Der var al mulig grund til smil og glæde for Christian Eriksen lørdag.

For første gang siden kollapset og hjertestoppet i Parken i sommer startede han på banen, da han og Brentford fik brudt en dårlig stime med tre vitale point i bundbraget mod Norwich.

Eriksen spillede hele kampen og fik et sjældent gult kort i en situation, hvor han flåede Norwich-spilleren Brandon Williams omkuld. Og det medførte en besynderlig situation.

- Jeg prøver at stoppe en kontra, hvor han kommer rundt. Jeg havde også forventet gult kort på den, siger Christian Eriksen til Viasat.

- Efterfølgende blev han liggende lidt længe, synes jeg. Jeg var lidt i tvivl om, om han ville slås eller bare kramme, men i sidste ende kiggede vi på hinanden og sagde: ”Hvad ligger vi her for?” Så det var helt fint.

Meget glad og tilfreds

Eriksen spillede en hovedrolle, da Brentford efter godt en halv times spil kom foran i Norwich.

Danskeren lagde en knivskarpt hjørnespark, som blev snittet videre af Kristoffer Ajer, før Ivan Toney prikkede bolden i mål.

Toney scorede i anden halvleg to gange på straffespark i kampen, som Brentford vandt med 3-1.

- Jeg er meget glad og tilfreds med at spille 90 minutter igen. Det er længe siden, men det gik godt, siger Eriksen til BBC.

- Thomas (Frank, cheftræner, red.) spurgte i morges, om jeg følte, jeg kunne spille 90 minutter, og jeg sagde, at det ikke var noget problem for mig.

"Ekstra magi"

Thomas Frank var også meget tilfreds med sin landsmand, der har kontrakt sæsonen ud.

- Vi vidste, vi skulle bygge Christian rigtigt op. Det kommer til at tage et par kampe mere, før han når det topniveau, han har, siger Frank til SkySports.

- Man kan bare se, han har noget ekstra magi, som kommer til at hjælpe os.

Med sejren har Brentford nu seks point til Burnley under nedrykningsstregen, mens Norwich er på sidstepladsen.