Fodbold

Xavi nægtede at svare på spørgsmål om 'AC'

En tiltagende rygtestrøm sender Andreas Christensen til FC Barcelona, når han kontrakt med Chelsea udløber til sommer.

Mens landsholdskollega Martin Braithwaite er røget ud i kulden, ser Andreas Christensen ud til at nærme sig Barcelonas varme.

Flere ugers rygter har peget i retning af et skifte til den spanske storklub, når kontrakten med Chelsea udløber til sommer. Senest har den anerkendte transferjournalist Fabrizio Romano lørdag skrevet på Twitter, at underskriften med FC Barcelona er meget tæt på.

Men lørdag var cheftræner Xavi ikke villig til at forholde sig til den danske landsholdsspiller.

- Vi lever i nutiden, vi møder Elche i morgen og ligger på fjerdepladsen. Det er ikke det rigtige tidspunkt at tale om handler eller om fremtiden, sagde Xavi ifølge Mundo Deportivo på lørdagens pressemøde.

I samme ombæring afviste Xavi at forholde sig til rygter om, at den norske Dortmund-stjerne Erling Haaland skulle være på vej til klubben.

- Jeg kender ingen spillere, der ikke har lyst til at komme til Barça, sagde han.

Andreas Christensen har ifølge Fabrizio Romano afvist flere klubber - og i respekt for sin nuværende arbejdsgiver, hvor han har været på kontrakt i ti år, skulle han have afvist engelske klubber.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun skal Andreas Christensen sige "ja tak" til Barcelona, selvom klubbens storhedstid lige nu og her synes langt væk.

- Lige nu har FC Barcelona en af de mest talentfulde spillertrupper i europæisk fodbold. Der mangler så lidt for, at potentialet kan blive endegyldigt forløst. Det er det, Andreas Christense kan blive en del af! Han kan være med til at genrejse selveste FC Barcelona! Præcis som han har været med til at genrejse det danske landshold, skrev Bruun i en klumme tidligere på ugen.

Barcelona forstærkede sig voldsomt i januars transfervindue med offensivspillerne Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres og Adama Traoré.

Det har sendt den danske angriber Martin Braithwaite langt ned i hierarkiet. Således har han blot spillet 13 minutter siden sit comeback fra en knæskade 20. januar.

Syv kampe i træk har Braithwaite siddet på bænken i hele kampen.