Fodbold

Xavi udelader Braithwaite fra Barcelonas trup

Efter syv kampe i træk på bænken uden at få spilletid er Martin Braithwaite ikke udtaget til Barcelonas trup.

Martin Braithwaite er for første gang siden sit comeback udeladt af FC Barcelonas kamptrup.

Cheftræner Xavi udtog lørdag 23 spillere til Barcelonas kamp ude mod Elche søndag i den bedste spanske fodboldrække, La Liga. Men Braithwaite var ikke blandt navnene.

Årsagen er ikke en skade, han er udeladt af sportslige grunde, lyder det på Barcelonas hjemmeside.

- Ansu Fati, Sergi Roberto og Samuel Umtiti er ude på grund af skader, mens Braithwaite er ude på grund af en taktisk beslutning, skriver Barcelona.

Braithwaite gjorde comeback 20. januar efter en langvarig knæskade, da han kom ind og fik det sidste kvarter af en pokalkamp ude mod Athletic Bilbao. Den vandt Bilbao 3-2.

Siden har den danske landsholdsangriber siddet på bænken syv kampe i træk uden at komme på banen - fem gange i La Liga og to gange i Europa League.

I januar forstærkede Barcelona sig med flere offensive spillere. Pierre-Emerick Aubameyang, Ferrán Torres og Adama Traoré er blandt andre kommet til og har styrket angrebet.

Samtidig er angriberne Memphis Depay og Ousmane Dembélé kommet tilbage fra skader. Derudover har angriberen Luuk de Jong gjort det godt med flere vigtige mål i år.

Det har efterladt Xavi med luksusproblemer, efter at Barcelona længe har kæmpet med at score nok mål. Barcelona har vundet de seneste tre kampe og scoret fire mål i alle tre.

Barcelona er samtidig ubesejret i de seneste syv kampe.