Rusland invaderer Ukraine

FIFA giver spillere i Rusland særlig mulighed

Spillere som Anders Dreyer og Oliver Abildgaard kan vælge at få suspenderet deres kontrakt i Rusland.

Nu får spillere i Rusland muligheden for at komme ud af landet nogle måneder.

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) tillader nemlig udenlandske spillere i landet at bryde deres kontrakter.

Benytter spillerne sig af muligheden, bliver deres kontrakter midlertidigt tilsidesat, så de frem til 30. juni kan skrive under med andre klubber, selv om transfervinduet er lukket. Det skriver FIFA i en pressemeddelelse.

En midlertidig aftale med en ny klub skal være på plads senest 7. april.

Også udenlandske trænere kan få suspenderet deres kontrakter i resten af sæsonen.

Muligheden for spillere og trænere træder i kraft, hvis de ikke inden torsdag har indgået en anden aftale med deres klub om deres fremtid.

AaB har vist interesse

Det sker som følge af Ruslands invasion af Ukraine og får i så fald betydning for de danske fodboldspillere Anders Dreyer og Oliver Abildgaard, som dermed kan forlade Rubin Kazan for en stund.

Dermed kan de potentielt havne i Superligaen. AaB's sportschef, Inge André Olsen, fortæller til TV 2 SPORT, at de er interesserede en Abildgaard-retur:

- Oliver er altid velkommen tilbage - også bare for tre måneder. Men først og fremmest er der ting, som er lidt vigtigere fodbold, siger André Olsen.

TV 2 SPORT har mandag aften været i kontakt med Abildgaards agent, Christian Henriksen, der ikke vil udtale sig.

Rusland udelukket fra international fodbold

Alle russiske klubber og landshold er udelukket fra internationale turneringer på ubestemt tid af FIFA og Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) på grund af invasionen.

Det betyder blandt andet, at Rusland ikke får mulighed for at kvalificere sig til dette års VM, og russerne har derfor sendt sagen til sportsdomstolen CAS.

Mens basketballspilleren Gabriel 'Iffe' Lundberg, håndboldspilleren Kathrine Heindahl og ishockeyspilleren Philip Larsen har forladt deres russiske klubber, efter at invasionen er begyndt, har det ikke stået klart, hvorvidt de danske fodboldspillere kunne komme ud af deres kontrakter.