Rusland invaderer Ukraine

FIFA's plan for spillere i Rusland møder kritik

Det er en speget sag, men TV 2 SPORTs fodboldekspert er sikker på, at udenlandske spillere i russisk fodbold er glade for muligheden fra FIFA.

Skumplasten er utæt i den redningskrans, Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) kastede ud til udenlandske spillere i Rusland mandag aften.

Det er budskabet fra Den Internationale Spillerforening (Fifpro), som ikke er udelukkende begejstret over FIFA’s tiltag, da de ikke opfatter det som stærkt nok.

- Beslutningen om kun at lade udenlandske spillere få deres kontrakter suspenderet midlertidigt, er for vag. Det bliver svært for spillerne at finde arbejde i resten af sæsonen, når de har den her usikkerhed hængende over hovedet, lyder det fra Fifpro ifølge BBC.

FIFA annoncerede, at udenlandske spillere i Rusland har mulighed for at få suspenderet deres kontrakter frem til 30. juni og skifte til en anden klub midlertidigt. Det er den deadline, der bør blive ophævet, hvis det står til Fifpro.

Ekspert tror, mange benytter sig af håndsrækningen

Til trods for skepsissen er TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker overbevist om, at spillere i Rusland nok skal benytte sig af muligheden for at skifte klub uden for transfervinduet.

- Jeg vil gætte på, at klart størstedelen vil benytte sig af muligheden. Den situation, de befinder sig i i Rusland, er ikke ret behagelig, tror jeg ikke, siger Mads Junker.

Blandt de udenlandske spillere i russisk fodbold løber to danskere rundt i form af Oliver Abildgaard og Anders Dreyer, der begge spiller i Rubin Kazan.

- Jeg vil gætte på, at, ikke bare de danske, men stort set alle udenlandske spillere vil være glade for denne mulighed for at forlade Rusland, som tingene ser ud lige nu, tilføjer Junker.

En speget sag

Mads Junker erkender dog, at der med datoen 30. juni liggende i baghovedet kan opstå en problematik, når en spiller skal træffe beslutningen.

- Det bliver en speget sag at forlade klubben, man er i, for måske at skulle vende tilbage om nogle måneder.

Han forventer dog ikke, at de sidste ord er blevet sagt i sagen, og at FIFA kommer til at skærpe sanktionerne.

- Fifpro vil gerne have ophævet deadlinen, netop for at spillerne ikke ender med at blive en lus mellem to negle og skal tilbage til en klub, som de tog af sted fra, og måske fremstår som dårlige medarbejdere. Så forhåbentlig har Fifpro held med at skubbe deadlinen, så spillerne kan forsvinde fra Rusland hurtigst muligt.

TV 2 SPORT har mandag aften været i kontakt med Abildgaards agent, Christian Henriksen, der ikke vil udtale sig om sin spillers situation.

Anders Dreyers agent er ikke vendt tilbage.