Rusland invaderer Ukraine

- Dreyer er interessant, siger FCM-sportschef

Landsholdsbobleren Anders Dreyer kan frit skifte væk fra sin russiske klub Rubin Kazan til og med den 30. juni, hvis han ønsker det.

Anders Dreyer nyder lige nu stor succes i Rusland.

Danskeren skiftede i sommer fra FC Midtjylland til Rubin Kazan i den bedste russiske fodboldrække, hvor han så sent som mandag aften afgjorde en ligakamp med en overtidsscoring i en 2-1-sejr.

Lige nu er problemet for Anders Dreyer, at Rusland på ingen måde nyder stor succes i verden. Nationen er ved at invadere Ukraine, og de triste omstændigheder har fået Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) til at reagere. Udenlandske spillere i Rusland har nu grønt lys til at bryde deres kontrakter.

I FC Midtjylland følger man interesseret med i den verserende situation.

- Muligheden med Anders Dreyer er interessant. Det er en unik situation, men vi er ikke sikre på, der sker noget. Det hele er nyt, og vi har ikke afdækket, hvilke følger situationen har i sin helhed, siger FCM-sportschef Svend Graversen til TV 2 SPORT.

Benytter spillerne sig af muligheden fra FIFA, bliver deres kontrakter midlertidigt tilsidesat, så de frem til 30. juni kan skrive under med andre klubber, selv om transfervinduet er lukket.

Derfor er det interessant at følge med i, hvad der sker med Rubin Kazan-spillerne Oliver Abildgaard og Anders Dreyer. Hvis der sker noget.

AaB klar til at tage imod Abildgaard

Mandag aften var TV 2 SPORT også i kontakt med Oliver Abildgaards gamle klub AaB. Og i Nordjylland står de også klar med åbne arme.

AaB's sportschef, Inge André Olsen, fortalte til TV 2 SPORT, at de er interesserede i et Abildgaard-retur:

- Oliver er altid velkommen tilbage - også bare for tre måneder. Men først og fremmest er der ting, som er lidt vigtigere end fodbold, siger André Olsen.

TV 2 SPORT var mandag aften i kontakt med Abildgaards agent, Christian Henriksen, der ikke vil udtale sig.

Ekspert: Spillerne vil være glade for muligheden

Fodboldekspert hos TV 2 SPORT Mads Junker forventer at se aktivitet hos flere af de udenlandske spillere i Rusland.

- Jeg vil gætte på, at klart størstedelen vil benytte sig af muligheden. Den situation, de befinder sig i i Rusland, er ikke ret behagelig, tror jeg ikke, siger Mads Junker og fortsætter:

- Jeg vil gætte på, at, ikke bare de danske, men stort set alle udenlandske spillere vil være glade for denne mulighed for at forlade Rusland, som tingene ser ud lige nu.

Det er ikke kun de danske fodboldspillere i Rusland, der står i en svær situation.

I håndboldverdenen har vi set den danske landsholdsspiller Kathrine Heindahl ophæve sin kontrakt med den russiske klub CSKA Moskva.

Den danske ishockeyspiller Philip Larsen har også forladt den russiske klub Salavat Yulaev Ufa.