Fodbold

Fire FCK’ere kunne spille på PSV’s hold, vurderer ekspert

FCK er på papiret undertippede, når de møder PSV i 1/8-finalen i Conference League. Dog er der plads til flere FCK’ere i ekspertens startellever.

Du kan se PSV Eindhoven mod FC København på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra klokken 20.30.

Det er nummer et i Superligaen mod nummer to i Æresdivisionen.

FC København og hollandske PSV Eindhoven kæmper om en plads i kvartfinalen i Conference League, hvor det første af to møder finder sted torsdag aften.

Selvom de begge figurerer i toppen af deres respektive ligaer, er der fortsat stor forskel på de to hold, hvis man kigger på spillermaterialet. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun, der er blevet bedt om at sætte det bedst mulige hold med alle FCK- og PSV-spillere til rådighed.

- Hvis jeg skulle stille en kombineret startellever, så vil der være fire FCK-spillere på holdet. Den store forskel er i offensiven, hvor jeg simpelthen ikke kan se, at FCK har spillere, der vil kunne byde ind i konkurrencen i PSV. Men defensivt synes jeg ikke, at PSV Eindhoven er imponerende.

Herunder kan du se Morten Bruuns kombinerede startopstilling, hvor der under startelleveren er forklaringer og uddybninger.

Målmand: Kamil Grabara

- Jeg har givet den til Grabara på grund af potentialet, da jeg tror, at han kan blive god. PSV har en målmand, der hedder Joël Drommel, og i forhold til PSV-standard er han måske lige i underkanten. Han er eksempelvis ikke inde i billedet til det hollandske landshold – end ikke til en plads på bænken. Og det burde en hollandsk PSV-målmand egentlig være. Drommel er ikke dårlig, men jeg synes, at Grabara er lige så god.

Forsvar: Kevin Diks, Denis Vavro, Olivier Boscagli, Philipp Max

- Jeg er kommet hollænderne lidt i møde ved at udtage Kevin Diks (der også er hollænder, red.). Han har været lidt skadet, men jeg formoder, at han overhaler Peter Ankersen igen på et tidspunkt. Jeg har sat Dennis Vavro på - og var lige ved at sætte Nicolai Boilesen på også. PSV har ikke nogen særligt gode centerforsvarer, men der er dog blevet plads til Olivier Boscagli. Philipp Max har været i spil til det tyske landshold, og han tager pladsen foran Victor Kristiansen.

- Jeg noterer mig også, at PSV er blevet gennembanket af Ajax og Feyenoord et par gange i ligaen. I Europa League-gruppespillet lukkede de også mange mål ind. Så det ser ud til, at når defensiven bliver testet, er den ikke så god. Men den bliver bare sjældent testet i Æresdivisionen.

Midtbane: Rasmus Falk, Ibrahim Sangare; Noni Madueke, Mario Götze, Codi Gakpo

- Rasmus Falk har fået en plads på den centrale midtbane, men der er ingen FCK-spillere, der kan true det, som PSV kan spille med oppe foran. Og jeg tænker, at det bliver Madueke, som er virkelig, virkelig god. Og så bliver det vel Codi Gakpo og Mario Götze. Der mener jeg ikke, at FCK har nogle, der kan udfordre der.

- PSV har virkelig nogle spektakulære spillere. Madueke skal folk altså glæde sig til at se. De er meget udfordrende i deres spil. En kantspiller på et hollandsk tophold skal altså kunne drible, og det kan de satme også. De har også virkelig, virkelig hård konkurrence på de positioner. De har også Bruma, der har været på det hollandske landshold, og han har svært ved at få spilletid.

Angreb: Eran Zahavi

- Det er en sjov figur, de har med Eran Zahavi. Det er en spiller, der har lavet afsindigt mange mål i Kina og i Israel. Og i en alder af 32 år skifter han så til PSV, efter at han har lavet latterligt mange mål på et lavere niveau. Målstrømmen er taget en smule af, men han er stadig en spiller, der er farlig.

PSV er en større klub, har et større budget og har også flere dygtige spillere

Morten Bruun, fodboldekspert TV 2 SPORT

FCK skal lave overraskelsen

PSV Eindhoven har vundet Champions League én gang. Det skete i 1987/1988-sæsonen, hvor det var kendt som European Champion Clubs’ Cup. Ti år forinden vandt de Europa League. FC Københavns bedste europæiske resultat er en plads i 1/8-finalen i Champions League i 2010-11.

Dette er med til at tegne et billede af, at det vil være en overraskelse, hvis FC København går videre efter to kampe mod PSV Eindhoven.

- PSV Eindhoven er jo en større klub, har et større budget og har også flere dygtige spillere, end FC København har. FCK skal skabe en overraskelse, hvis de skal gå videre. Det er sådan en modstander, hvor det bliver spændende nok at se, hvor langt FC København er kommet.

- De har haft en glimrende europæisk sæson, men de har jo heller ikke mødt nogle, hvor man ville sige, at dem ville man ikke forvente, at de kunne vinde over.

Dét siger FC København inden opgøret

- PSV er et rigtig stærkt hold. Sammen med Ajax har de kæmpet om at være bedst i Holland i de sidste mange år, og det siger sig selv, at det bliver en svær opgave og en stor udfordring for os, lød det fra Nicolai Boilesen til FCK’s hjemmeside.

Dét siger PSV Eindhoven inden opgøret

- Vi er nødt til at spille vores bedste i begge opgør. Vi er kommet langt i turneringen, og vi skal selvfølgelig slå alle de modstandere, vi står over for, siger cheftræner Roger Schmidt til PSV’s hjemmeside.

Tidligere opgør mellem PSV og FCK

FC København og PSV Eindhoven har mødt hinanden to gange før. Det skete over to omgange i Europa Leagues gruppespil i 2009.

  • Første kamp 22/10-2009: 1-0 til PSV (målscorer: Jonathan Reis)
  • Anden kamp 5/11-2009: 1-1 (målscorere: Jesper Grønkjær for FCK og Balazs Dzsudzsak for PSV)

PSV Eindhoven er nummer to i Æresdivisionen med 58 point efter 25 kampe. De er 2 point efter Ajax, der topper ligaen.

FC København topper Superligaen med 42 point efter 20 kampe og har et forspring på 3 point foran FC Midtjylland.