Rusland invaderer Ukraine

Spillerforening opfordrer danske spillere til at forlade Rusland

Michael Sahl, der er direktør i Spillerforeningen, anbefaler, at Oliver Abildgaard og Anders Dreyer forlader deres russiske klubber.

FIFA har givet udenlandske spillere i Rusland muligheden for midlertidigt at finde en ny klub. Og den chance bør de danske spillere i Rusland gribe.

Det mener Michael Sahl, der er direktør i Spillerforeningen.

- Det handler først og fremmest om spillernes sikkerhed, ve og vel. Det er vigtigt, at spillerne nu kan komme ud af landet, og vi havde gerne set en permanent løsning, hvor spillerne fik ophævet deres kontrakter uden sportslige eller økonomiske sanktioner.

- Så det er ikke den bedste tænkelige løsning, men vi synes, det er rigtig vigtigt, at spillerne har mulighed for at komme ud af landet, siger direktøren til TV 2 SPORT.

Men den nye aftale betyder også, at de berørte spillere potentielt først vil være fri til at rejse ud af Rusland fredag 11. marts. Og det er for længe at vente, mener Michael Sahl.

- For spillerne giver det ingen mening at vente i de her dage. Vi ved ikke rigtig, hvad det er, spillerne skal vente på. Det havde givet mening, at spillerne bare kunne komme afsted hurtigst muligt. I værste fald kan der være klubber, der prøver at gøre livet surt for nogle af spillerne i den her periode. For os havde det givet mening, at spillerne kunne rejse umiddelbart.

I første omgang har spillerne frem til 30. juni til at gøre brug af muligheden for at finde en ny klub.

Det handler om spillernes sikkerhed

Michael Sahl uddyber, at Spillerforeningen møder opbakning rundt omkring i verden.

- Når jeg taler med vores søsterorganisationerne i spillerforeninger bredt over hele verden, så er anbefalingen til spillerne at sørge for at komme i sikkerhed. Ingen af os kan give garantier omkring, hvor den her konflikt ender henne og hvornår den ender.

- Derfor er anbefalingen også – som jeg hører det – at komme ud. Derfor tror jeg også, at rigtig mange spillere vil gøre brug af det her, siger Michael Sahl til TV 2 SPORT.

Hvis spillerne skal optræde i en anden klub i resten af denne sæson, skal et skifte være på plads senest 7. april.

TV 2 SPORT har mandag aften været i kontakt med Abildgaards agent, Christian Henriksen, der ikke vil udtale sig om sin spillers situation.

Anders Dreyers agent er ikke vendt tilbage.