Fodbold

Real Madrid videre efter vildt comeback mod PSG

Real Madrid er klar til kvartfinalen i Champions League efter en storslået præstation fra Karim Benzema.

Tre mål på et kvarter fra Karim Benzema.

Det var, hvad der skulle til, da Real Madrid onsdag aften på imponerende vis formåede formåede at indløse billet til kvartfinalen i Champions League, mens den franske storklub Paris Saint-Germain blev sendt ud i mørket.

Længe var det ellers franskmændene, der lå til at sikre pladsen videre, da Kylian Mbappé med sin scoring til 0-1 bragte PSG foran med to i det samlede regnskab.

Men efter pausen gik det galt for den franske hovedstadsklub. Helt galt.

Real Madrid 3-1 Paris Saint-Germain

  • 0-1: Kylian Mbappé (39')
  • 1-1: Karim Benzema (61')
  • 2-1: Karim Benzema (76')
  • 3-1: Karim Benzema (78')

Sideløbende med Real Madrids kamp formåede Manchester City ligeledes at spille sig videre til kvartfinalen, da de samlet vandt 5-0 over portugisiske Sporting.

Dermed er Real Madrid, Manchester City, Bayern München og Liverpool alle klar til næste runde i den prestigefyldte klubturnering.

Referat

Af Ritzau

For tre uger siden var Mbappé ustyrlig, og hans indflydelse var ikke mindre i det omvendte opgør mod det spanske storhold.

Allerede tidligt i kampen affyrede Mbappé et varselsskud, da han i fri position blev afvist af en stærk redning fra Real Madrids målmand Thibaut Courtois.

Lidt senere var den gal igen i spaniernes defensiv, og det lykkedes ham også at score, før det blev annulleret af linjedommeren.

Men Mbappé blev ved og ved, og med lidt over fem minutter til pausen fik han endnu en gang masser af plads at boltre sig på.

En bold i dybden sendte PSG-profilen alene ned mod Courtois, og med en knaldhård afslutning fladt i det nærmeste målhjørne blev det 1-0.

Benzemas show begyndte efter en time

Real Madrid var oftest farlig, når PSG lavede fejl, men med lidt mere skarphed kunne Benzema have udnyttet en af sine halve chancer til at sørge for oprejsning til hjemmepublikummet.

En time skulle de vente, før de fik noget at juble over. Og så kogte Bernabeu ellers også.

Med en kropstackling pressede Benzema PSG's Gianluigi Donnarumma til en frygtelig aflevering, som Vinicius Junior opsnappede.

Brasilianeren serverede den for Benzema, der med en flad afslutning sendte Real Madrid på omgangshøjde.

Forinden havde Mbappé ellers scoret igen for gæsterne, men for anden gang i opgøret blev et af hans mål annulleret for offside.

Afskaffelsen af reglen om udebanemål betød, at værterne blot skulle bruge en enkelt scoring for at tvinge kampen i forlænget spilletid.

Benzema var tæt på at fordoble sin og holdets måltotal med et hovedstød, som gik tæt forbi.

To mål på to minutter

Men han var langtfra færdig. Med et kvarter tilbage afsluttede han på fornem vis et angreb, der blev startet af Luka Modric, som erobrede bolden dybt på egen banehalvdel og vendte spillet.

Fejlene tårnede sig pludselig op hos gæsterne, som endnu en gang gjorde det nemt for Benzema at score i det 78. minut.

Denne gang afleverede forsvarsspilleren Marquinhos bolden direkte til Benzema, som med en smart afslutning udplacerede Donnarumma.

Hvad der lignede et sikkert avancement, endte i exit for PSG, og spørgsmålet er, om holdet også i næste sæson råder over superstjernen Mbappé, hvis kontrakt udløber til sommer.