Fodbold

FCK-træner blev overrasket, da hans spiller havde talt over sig

William Bøving er startet inde i samtlige af FCK's Conference League-kampe i denne sæson.

Du kan se PSV Eindhoven mod FC København på TV 2 SPORT X med optakt på TV 2 PLAY fra klokken 20.30

For syvende gang i denne Conference League-sæson vil William Bøving være blandt FCK-træner Jess Thorups foretrukne elleve.

Direkte adspurgt om han starter inde mod PSV i Eindhoven torsdag aften, siger William Bøving til TV 2 SPORT:

- Ja, det gør jeg. Det glæder jeg mig til. Det er en stor og vigtig kamp på en svær udebane.

- Det betyder sindssygt meget at spille de her store kampe. Det er noget, der kan give noget grobund også hos mig.

FCK-træner overrasket over udmelding fra Bøving

Udmeldingen fra William Bøving var dog ikke clearet med Jess Thorup, der først hævede øjenbrynene, inden han fulgte op med et stort smil, da TV 2 SPORTs udsendte reporter fortalte ham, hvad Bøving havde afsløret.

Normalt bliver et holds startopstilling først offentliggjort fem kvarter før kampstart.

Ikke desto ser Thorup frem til at se William Bøving og andre unge FCK-spillere i aktion mod PSV.

- Det har været kendetegnende for det FCK-hold, der er ved at blive bygget op, at vi ikke har været bange for at give nogle af vores egne unge chancen. Og det har vi nydt godt af på kort sigt, og det er jeg sikker på, at vi også kommer til på langt sigt.

- Jeg glæder mig til igen at se vores unge spillere på den store scene, for det bliver det mod PSV, siger Jess Thorup til TV 2 SPORT.

William Bøving fortæller, at Thorup har gjort det klart over for ham, at han først og fremmest skal have styr på det defensive.

- Vi skal stå stærkt, men jeg skal også bevise, hvad jeg kan offensivt og bringe alle mine kvaliteter ind i spillet og med relationerne, men dem jeg har ligget ved siden af, og så forhåbentlig få noget produkt på, siger Bøving, der drømmer om at score og assistere på Philips Stadion.

Foreløbig er det blevet til én fuldtræffer for William Bøving i Conference League. Målet faldt i gruppespillet, hvor den 19-årige kantspiller startede inde for FCK i samtlige seks kampe.

Ikke kommet til Holland for oplevelsens skyld

Mødet med hollandske PSV er i turneringens ottendedelsfinale. FCK har en klar ambition om avancement.

- Det bliver en kæmpe udfordring, men en udfordring vi glæder os til og tager op. Vi er ikke kommet her for at få en på opleveren, vi er kommet her for at se, om vi kan komme videre til næste runde, og det kræver et godt resultat i morgen (torsdag, red.), siger Jess Thorup.

Det er fjerde gang i FCK's historie, at klubben er i en europæisk ottendedelsfinale.

I 2010/11-sæsonen var FCK i ottendedelsfinalen i Champions League, og i både 2016/17- og 2019/20-sæsonen var klubben i ottendedelsfinalen i Europa League. I 2019/20-sæsonen blev kvartfinalen endestationen for FCK.

Se PSV-FCK på TV 2 PLAY eller TV 2 SPORT X klokken 21.00. Der er optakt på TV 2 PLAY fra klokken 20.30.