Fodbold

"Rasmus Falks nye rolle blev skabt" - eksperter blæst bagover

Rasmus Falk selv er også tilfreds med sin præstation mod PSV i Conference League. Han betegner sin 1. halvleg i Eindhoven som "rigtig god".

I godt en time lavede Rasmus Falk ikke en fejl mod PSV.

Fra sit udgangspunkt på 6'er-positionen var han allestedsværende. Han stoppede PSV-angreb, byggede FCK's spil op og lagde op til et mål samt flere chancer.

For TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker er der tale om en skelsættende præstation.

- Det kommer til at være den kamp, vi peger på fremover - at det var i den her kamp, at Rasmus Falks nye rolle blev skabt.

- Han har spillet i den her 6'er-rolle nogle gange i foråret, men at være så toneangivende på det her niveau og samtidig være fysisk stærk og have overskud til at lave offensive løb, gør ham til en komplet fodboldspiller.

Jonas Hebo Rasmussen er også henrykt over Falk.

- Det er ikke første gang, at vi ser Rasmus Falk komme op på det her niveau, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert med tanke på Falks præstation i FCK's Europa League-kvartfinale mod Manchester United i august 2020.

- Jeg tror ikke, at vi er mange, der er i tvivl om, at han er en af de bedste spillere, der har været i Superligaen de seneste mange år, men han tager det med ind i de store kampe. Og mod PSV i en ny rolle på det her niveau. Det var virkelig godt.

Falk nyder at være meget på bolden

Selv føler Rasmus Falk sig godt tilpas på 6'er-positionen.

- Jeg har det godt dernede. Jeg nyder at være meget på bolden og hjælpe i opspillet. I dag (mod PSV torsdag, red.) kom jeg også med frem et par gange. Det synes jeg, at det har knebet lidt med i de andre kampe i sæsonen. I dag var jeg også med i den anden ende og fik spillet folk frie. Det var også dejligt at være deroppe igen, siger Falk til TV 2 SPORT.

Var du bedre end mod United?

- 1. halvleg var rigtig god. 2. halvleg ville jeg gerne ind og diktere spillet noget mere. Det er svært at sige. Vi taler meget om den United-kamp. Jeg synes selv, at Celtic-kampen og Istanbul-kampen var lige så gode. Men det var en bedre modstander.

Jonas Hebo Rasmussen er overrasket over, at Rasmus Falk stadig er at finde i Superligaen. Falk kom til FCK fra OB i 2016 og har kontrakt med hovedstadsklubben frem til sommeren 2025.

- Det vidner om, hvor stor en klub FCK er, fordi Rasmus Falk har jo sagt nej til ting i udlandet. Men det overrasker mig alligevel stadig, at der ikke har været en så stor klub, at det ikke har været muligt for FCK at sige nej, for Falk er fremragende, siger Hebo.

Bør være en del af Hjulmands kommende trup

Tirsdag 15. marts udtager landstræner Kasper Hjulmand sin landsholdstrup til de kommende testkampe mod Holland og Serbien.

Rasmus Falk bør være en af dem, der snart modtager et opkald fra landstrænerteamet, mener Mads Junker.

- Når han viser det niveau her, er han svær at komme uden om.

Kampen mellem FCK og PSV i Eindhoven endte 4-4. Det var holdenes første møde i Conference League-ottendedelsfinalen.

Returkampen spilles i Parken torsdag 17. marts.

Det danske fodboldlandshold møder Holland på udebane 26. marts. Tre dage senere venter Serbien på hjemmebane.