Fodbold

Barca gik på banen i særlige trøjer for at markere vanvittig bedrift

Barcelonas kvindehold bankede søndag Real Madrid med 5-0 og sikrede sig mesterskabet. Det imponerer herrernes træner Xavi, der lader sig inspirere.

Barcelonas kvindehold er lige nu fra en anden planet.

Det beretter ekstreme tal fra kvindernes bedste spanske række om.

For søndag kunne Barcas kvindehold sikre sig mesterskabet efter en ydmygelse af Real Madrid på 5-0. Sejren betød nemlig, at ingen andre hold i rækken nu kan indhente Barcelona, der har været ustyrlige gennem hele sæsonen, hvor samtlige ligakampe er blevet vundet.

Det faktum både imponerer og inspirer herrernes træner Xavi, der søndag aften kun havde roser tilovers for sine kvindelige kollegaer.

- I en række år har kvinderne vist os vejen. Både på måden de spiller, men også deres ærgerrighed og sult efter at blive ved med at vinde. Vi har fulgt dem, og det er en fornøjelse at se dem spille.

- De viser os vejen på samme måde som "Drømmeholdet" gjorde tilbage i tiden, eller som Pep Guardiola's Barca-hold senere gjorde. De er et eksempel for mændenes hold, siger Xavi søndag aften ifølge ESPN.

Drømmeholdet eller "Dream Team" er navnet på det Barcalona-hold, som blev trænet af Johan Cruyff i starten af 1990'erne. De vandt blandt andet fire ligatitler i træk.

Guardiola's Barca er fra perioden 2008-2012, hvor Barcelona vandt tre ligatitler, to Champions League-trofæer samt hele seks titler alene i 2009.

Barca-kvindernes sæson i tal (i ligasammenhæng)

  • Kampe: 24
  • Sejre: 24
  • Mål scoret: 136
  • Mål indkasseret: 6

Blev hyldet på Camp Nou

Selvom der fortsat resterer seks kampe i kvindernes liga, kunne Barcas kvinder allerede løfte pokalen søndag, og det blev udnyttet.

For samme aften spillede mændene mod Osasuna i LaLiga hjemme på Camp Nou foran mange tusinde tilskuere.

Derfor var det også på sin plads, at kvinderne forud for kampstart gik på banen og blev hyldet på det ikoniske stadion. Med sig havde de den nyvundne pokal, og de modtog stående klapsalver fra tribunerne.

Mændene havde også valgt at vise deres støtte til kvindeholdet, for da de gik på banen, havde de iklædt sig trøjer, der hyldede deres kvindelige kollegaer.

Og tilstedeværelsen af kvindeholdet havde givetvis en positiv effekt, for herrerne sprudlede mod Osasuna og vandt 4-0.

Barcelonas kvindehold vandt i seneste sæson både den hjemlige liga og Champions League.