VM fodbold

Eriksen er tilbage på landsholdet

For første gang siden sit hjertestop i Parken under EM sidste år er den danske fodboldstjerne udtaget til landsholdet.

Der blev ventet i spænding. Både i presselokalet på DBU Allé 1 i Brøndby og i resten af fodbolddanmark.

Landstræner Kasper Hjulmand begyndte at læse navnene på de udtagne spillere op. Midt i talestrømmen kom navnet, alle havde længtes efter: Christian Eriksen.

Hele landsholdstruppen kan ses herunder:

Det er første gang i ni måneder, at Christian Eriksen er tilbage på det danske herrelandshold. Han har været ude, siden han faldt om med hjertestop under Danmarks EM-kamp mod Finland i Parken 12. juni.

- Det er det største comeback til landsholdet siden Michael Laudrups i 1993, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det er en sejr for Hjulmand og landsholdet, for danske fodboldfans, men først og fremmest for Christian Eriksen selv. Først troede han, og vi andre, at det var slut. Så blev det et 'hvis, han vender tilbage'. Nu er han tilbage. Det giver så meget mening.

En drøm for Eriksen at vende tilbage til landsholdet

31. januar i år præsenterede Premier League-klubben Brentford Christian Eriksen på en halvårlig kontrakt, efter at Serie A-klubben Inter havde ophævet danskerens kontrakt.

26 dage senere fik Eriksen officiel debut mod Newcastle, og i Brentfords seneste to kampe har han fået fuld tid.

I den seneste kamp, mod Burnley, lagde Eriksen op til Brentfords første mål. Brentford vandt kampen 2-0 og har vundet begge kampe, hvor Christian Eriksen er startet inde.

- Tidspunktet er velvalgt - af Hjulmand og Eriksen i forening. Han har for længst fået grønt lys af de lægelige eksperter, han har gjort sin krop klar til det her, han har fået det rigtige afsæt i Brentford - resten har hans målsætning sørget for, siger Toft, der mødte Eriksen i Brentford for godt en måned siden:

- Dér sagde han til mig, at det største for ham og hans familie var at få grønt lys. Men fodboldmæssigt var det at kunne vende tilbage til fodbolden og endnu mere landsholdet.

Vil få en historisk velkomst i Parken

Herrelandsholdet rejser søndag på træningslejr, hvor det vil træne på Marbella Football Center frem til testkampen mod Holland i Amsterdam 26. marts.

Tre dage senere venter Serbien i en testkamp i Parken. Det bliver Christian Eriksens første møde med nationalarenaen siden hjertestoppet sidste år.

- Han vil få en historisk velkomst, siger Flemming Toft, der også mindes Michael Laudrups comeback i rødt og hvidt efter tre års selvvalgt pause:

- Da Laudrup vendte tilbage til landsholdet i 1993, tog 40.000 tilskuere imod med stående applaus. Eriksen vil få en lignende modtagelse.