VM fodbold

- Eriksens niveau har været imponerende højt, siger Hjulmand

Landstræner Kasper Hjulmand har udtaget Christian Eriksen til landsholdet for første gang, siden han faldt om under EM-premieren i 2021.

Alt er efterhånden tilbage ved normalen, efter Christian Eriksen faldt om med hjertestop i juni 2021.

Det er tirsdagens landsholdsudtagelse et tydeligt bevis på. Her fandt Kasper Hjulmand nemlig plads til Christian Eriksen, der har spillet tre officielle fodboldkampe siden EM.

- Jeg har fulgt ham tæt og for nylig været i London for at se og mærke ham til både træning og kamp. Han er virkelig fysisk meget fit. Niveauet, vi har set ham spille med, har været imponerende højt. Jeg så kampen på stadion mellem Brentford og Burnley, og jeg mener, han var kampens bedste spiller. Han er i god forfatning, men mangler flere kampe, siger Kasper Hjulmand på et pressemøde.

Christian Eriksen har ikke spillet for Danmark, siden han fik hjertestop under EM-premierekampen mod Finland i juni 2021.

Efterfølgende fik han indopereret en ICD-enhed, og da man ikke må spille med sådan en i Italien, skiftede Eriksen i januar til engelske Brentford.

Eriksens Brentford-kampe

  • 26. februar: Spillede 39 minutter mod Newcastle – tabte 2-0
  • 5. marts: Spillede hele kampen mod Norwich – vandt 3-1
  • 12. marts: Spillede hele kampen mod Burnley – vandt 2-0

- Christian kan træde ind på et hold. Hans opfattelse af spillet og måden at bevæge sig på inde på banen er det, han kan. Han skal arbejde med det fysiske, for man ser bare, hans touch og blik er der. Det er den gamle Christian Eriksen. Der mangler selvfølgelig noget niveau og rytme endnu, og han kan blive endnu bedre i løbet af foråret. Men jeg forventer, han kommer til at gå ind, som han også har gjort på Brentfords hold. Ikke bare spille med, men også være en afgørende faktor, siger Kasper Hjulmand om forventningerne til Christian Eriksen.

Lyn-analyse

- Vi har set den gamle Christian Eriksen. Han ligner ikke en, der har været væk fra spillet. Hans berøringer virker helt frie, og han har været afgørende for Brentford. De har vundet de to kampe, hvor han er startet inde, så han ser ud til at være, hvor han skal være.

Kan få comeback 26. marts

Danmarks herrelandshold spiller to testkampe i marts, hvor holdet også skal på træningslejr i Spanien.

26. marts skal Danmark møde Holland på udebane, og 29. marts kommer Serbien på besøg i Parken. Det er årets første landskampe - og de første testkampe frem mod VM i november og december.

Hele truppen til kampene kan ses her: