Fodbold

Udelukkelse af russiske hold fastholdes

Rusland havde håbet, at russiske klubber og landshold kunne deltage i turneringer, mens sag bliver behandlet.

Sportsdomstolen CAS fastholder foreløbig udelukkelsen af russiske hold fra europæiske fodboldturneringer.

Det meddeler den i en pressemeddelelse.

Afgørelsen er udelukkende gældende for Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) turneringer og gælder derfor ikke Ruslands udelukkelse fra Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) turneringer og dermed VM-kvalifikationen.

Rusland havde i første omgang håbet, at klubber og landshold fra nationen kunne deltage i turneringer, mens CAS behandlede sagen.

Det er altså det ønske, som nu er blevet afvist af sportsdomstolen. Den endelige afgørelse i sagen forventes at falde på et senere tidspunkt.

Både UEFA og FIFA har bestemt, at russiske klubber og landshold skal være udelukket fra alle internationale turneringer på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

CAS skriver, at der senere på ugen træffes en beslutning om FIFAs udelukkelse.

Her afgøres det dermed, om Rusland får lov til at deltage i VM-kvalifikationens playoffturnering som oprindeligt planlagt.

Efter planen skulle Rusland have mødt Polen 24. marts i den ene semifinale af en miniturnering om en VM-billet, mens Sverige og Tjekkiet skulle have mødt hinanden i den anden.

Som følge af FIFAs udelukkelse har Polen fået direkte adgang til finalen og er derfor blot en enkelt sejr fra deltagelse ved verdensmesterskabet, der afholdes i Qatar i november og december.