Fodbold

- Det, vi har oplevet i dag, kan være historisk, siger Bruun

FC Barcelona hentede en sikker 4-0-sejr på udebane mod Real Madrid i søndagens El Clasico, og den sejr kan vise sig at få stor betydning fremover.

Der var en, der var to, der var tre, og pludselig var FC Barcelona foran med fire mod ærkerivalen Real Madrid.

På forhånd var LaLigas førerhold, Real Madrid, udråbt som favorit, men i søndagens El Clasico blev de spillet ud af banen.

Kampen endte 4-0 til udeholdet fra Barcelona, og ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun er det en kamp til historiebøgerne.

- Ud af de over 100 fodboldkampe, vi ser om året, er mange glemt dagen efter. Det bliver den her ikke. Det, vi har oplevet i dag, kan være en historisk kamp, siger Morten Bruun og tilføjer:

- At vinde med 4-0 på Bernabeu, ydmyge Real og vinde med cifre, der er så store... Det er historisk.

Xavi beviste sit værd

Hvis kampen, som Morten Bruun forventer, ender i historiebøgerne, skal den have en overskrift. Et emne.

Og spørger man både ham og ekspertkollegaen Andreas Laudrup vil "fødslen" af Xavis Barcelona-mandskab være et godt bud på et tema.

- Det, vi så i dag, kan være den definitive fødsel af et hold, vi kan komme til at tale om, når der er gået 20-25 år. Et hold, vi vil huske som Xavis Barcelona, siger Bruun, der følges op af Andreas Laudrup.

- Det er en kæmpe bedrift. Xavi viser, hvor kæmpestort et trænertalent, han er. Jeg må bare sige, at det er fremragende, siger Laudrup.

Inden søndagens kamp havde Barcelona ikke formået at slå Real Madrid i fem rivalopgør i træk.

Med sejren bevæger Barcelona sig med sine 54 point op på tredjepladsen i LaLiga med en kamp i baghånden.