VM fodbold

2022 er et underligt landsholdsår, der kan blive lige så vildt som sidste år

Thomas Delaney og Yussuf Poulsen ser frem mod et presset år for landsholdet.

I kulturens verden er 'den svære toer' et begreb, som kræver sine ofre.

Har man præsteret noget fantastisk, så er forventningerne til efterfølgeren som minimum det samme.

Det gør det lidt besynderligt at spille, når man har haft så lidt samarbejde forud

Thomas Delaney

I landsholdssammenhæng betyder det, at Danmark, EM-semifinalister, har noget af en opgave foran sig i år, hvor der spilles VM i Qatar i november og december.

For Yussuf Poulsen, der sammen med en mindre deling landsholdkammerater ankom til træningslejren i Marbella mandag, er der dog ingen tvivl om, at sulten efter at nå 2021's højder er intakte.

- Det kan blive et lige så vildt år, og det er vi selv lidt herrer over. Vi skal bare ud gå på banen og præstere det, vi har gjort i 2021, så kommer 2022 også til at blive fantastisk, siger Yussuf Poulsen.

- Vi tager en hel masse med os fra 2021, især at vi er blevet endnu stærkere som gruppe. Vi bliver ved med at præstere på højt niveau, så vi skal bare arbejde videre og sikre os, at ingen tror, vi er mål. Der har vi heldigvis en god trup.

Underlig tid at være landsholdsspiller

Mens Yussuf Poulsen og størstedelen af landsholdet ankom til Marbella mandag, var flere fra landsholdstruppen stadig ikke stødt til lejren. Flere spillere blev sendt rundt i Europa med forsinkede fly, mens Christian Eriksen først ankommer onsdag.

I forvejen er 2022 ikke just kalenderåret, hvor det danske landshold har de bedste muligheder for at stikke hovederne sammen på træningsbanen, og netop det bider Thomas Delaney også mærke i.

- Det er slutrundeår, så der er mange kampe, også til sommer. Vi har syv fulde træninger med landsholdet inden første VM-kamp, så det er en underlig tid at være landsholdsspiller i.

- Det gør det lidt besynderligt at spille, når man har haft så lidt samarbejde forud, siger Thomas Delaney.

Både hårdt og skønt

De meget få træninger er et naturligt resultat af de pressede klubprogrammer på tværs af Europa, og man skal ikke være fysiologisk uddannet for at forstå, at der mellem restitution og 90 minutters energiudladning ikke bliver tid til at få nørdet med de små detaljer.

Først i juni mødes det danske landshold igen, når der skal spilles tre Nations League-kampe på en uge, og selv om det er sjovest at spille kampe, så kan man, selv som fodboldspiller, godt have trangen til at være en smule mere på træningsbanen, siger Thomas Delaney.

- Vi vil helst spille kampe, men nogle gange er træning også godt, så man kan få ændret nogle ting, der ikke fungerer.

- Det er hårdt, når programmet er, som det er, men samtidig er det også skønt.

Landsholdet spiller lørdag den af første af to testkampe, når Kasper Hjulmand og kompagni møder Holland i Amsterdam.