VM fodbold

- Alle skal kradse i overfladen for at gøre tingene bedre, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand sender alle spillere og sin stab på jagt efter marginaler, der kan sikre VM-succes i Qatar.

Det danske fodboldlandshold har i denne uge taget hul på et år, der kulminerer med VM i Qatar i november og december.

Selv om der inden slutrunden venter en Nations League-turnering i juni og september, er alle landsholdssamlinger i bund og grund en forberedelse til VM, hvor holdet skal toppe.

Derfor vil Kasper Hjulmand under den igangværende landsholdssamling opildne sine spillere og stabsmedlemmer til at optimere på alle tænkelige forhold, der øger muligheden for at få succes til VM.

- Vi kommer til at tale meget om, hvordan alle spillere og alle i staben kan optimere. Spillerne har tiden fra nu af og frem til VM til at planlægge, optimere og stå så skarpt som muligt, og det samme har jeg, og det samme har staben.

- Alle skal kradse i overfladen for at gøre tingene bedre, end vi gør nu. Der er mange tilfældigheder ved VM, men jeg kommer ikke til at magte, hvis vi må tage derfra, og vi ikke har gjort alt, hvad vi kunne.

- Der kommer også nogle sindssygt vigtige Nations League-kampe, men fra nu af og gennem hele året skal vi kradse i overfladen, fordi vi skal være bedre, siger landstræneren.

Er taget sydpå til sublime græsbaner

I bestræbelserne på at få så optimale betingelser som muligt under den igangværende landsholdssamling, er Hjulmand og alle spillerne rykket til Marbella i Sydspanien.

Vi skal prøve at rykke lidt rundt på nogle spillere på banen for at få nogle greb, vi kan bruge mod vores modstandere

Kasper Hjulmand, landstræner

Landsholdet er garanteret sublime græsbaner på Marbella Football Center, men vejrudsigten er ikke helt så god som håbet.

- Vi har mange kampe, men vi har ikke særligt mange normale træningsdage før VM. Derfor er det vigtigt for os, at vi får så gode forhold som muligt.

- Det her er den første forberedelse til Nations League, men også til VM. Nu skal vi have nogle gode træninger, og så skal vi møde to stærke modstandere, der også begge skal til VM, siger han med henvisning til testkampene mod Holland og Serbien.

Tirsdag bliver der tale om en let individuel træningsdag i Marbella, før der bliver skruet op for intensiteten onsdag og torsdag, fortæller Hjulmand.

- Det er et stykke tid siden, vi spillede sidst, så det vigtigste er at finde tilbage til vores principper og finde ud af, hvor vi kan forbedre os, finde ud af, hvilke muligheder vi har.

- Vi skal prøve at rykke lidt rundt på nogle spillere på banen for at få nogle greb, vi kan bruge mod vores modstandere. Det er ikke så nemt. Derfor bruger vi tiden på og uden for træningsbanen på at få de ting på plads, siger landstræneren.

Han må se bort fra de skadede stamspillere Andreas Christensen, Simon Kjær, Mikkel Damsgaard og Daniel Wass på træningsbanen. Christian Eriksen ventes til gengæld at tilslutte sig holdet på onsdag efter at have været smittet med coronavirus.