Fodbold

Sådan har Dolberg lært at leve med kronisk sygdom

Landsholdsspilleren Kasper Dolberg taler for første gang ud om, hvordan det er at leve og spille med diabetes.

Tilbage i november fik Kasper Dolberg overrakt en noget overraskende nyhed.

Efter Nice-danskeren i en periode havde følt sig utilpas, konkluderede en række undersøgelser, at angriberen har type 1-diabetes.

Heldigvis har det ikke påvirket fodboldkarrieren, og Dolberg har nu fundet sig til rette i sin nye tilværelse.

- Jeg synes, det går rigtig fint. Det er selvfølgelig stadig lidt nyt, og der er stadigvæk nogle ting, man prøver for første gang. Men umiddelbart synes jeg egentlig, det går fint. Jeg føler lidt, jeg har lært at leve med det, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Selvom Dolberg har lært at leve med sygdommen, har den formentlig betydet, at den unge angriber har skullet lave om på hverdagen.

For den tidligere superligaspiller Anders Egholm, der også har type 1-diabetes, fortalte tilbage i november, at sygdommen giver et nyt fuldtidsjob med alle de ting, man skal tænke på.

Men Anders Egholm kunne, ligesom Kasper Dolberg, fortsætte karrieren, efter han fik styr på sine rutiner.

Kan ikke mærke det på banen

Heldigvis tyder meget på, at Dolberg allerede nu har tilpasset sig sin nye hverdag, for spillet på banen er uændret.

- Jeg synes ikke, jeg har kunnet mærke det indtil nu. Det har handlet om at have styr på det, inden man går ind til kampen. Når jeg har spillet, har jeg ikke tænkt videre over det. Det har ikke været nødvendigt. Det har været fint, siger Dolberg i landsholdslejren.

Det er første gang siden diagnosen, at Dolberg udtaler sig om livet med diabetes, ligesom det også er den 24-åriges første tur med landsholdet, siden han fik konstateret sygdommen.

Her venter Dolberg og resten af landsholdsspillerne to testkampe. Første opgave bliver lørdag mod Holland, inden Serbien venter på tirsdag.