Fodbold

Wind har ikke lavet samme brøler som Bendtner

Jonas Wind er overrasket over, hvor hurtigt han er faldet til i Wolfsburg efter skiftet fra FC København.

Landsholdsangriberen Jonas Wind har haft omgående succes på banen efter januarskiftet fra FC København til tyske Wolfsburg, og uden for banen er han også faldet godt til i den tyske klub.

Han ser allerede ud til at være mere vellidt i Wolfsburg, end da den tyske klub senest havde en dansk angriber i skikkelse af Nicklas Bendtner.

Jeg kører i en folkevogn, den var klar på andendagen dernede. Så der er styr på det

Jonas Wind, landsholdsspiller

Dels havnede Bendtner ofte på bænken, og dels gjorde han sig upopulær efter at have kørt rundt i en Mercedes i stedet for en bil fra klubbens hovedsponsor, Volkswagen.

Den tidligere landsholdsangriber fik da også en bøde for sin fotoflirt med det i Wolfsburg så forbudte bilmærke.

- Jeg har da spurgt lidt ind til Bendtner dernede, og de har fortalt lidt omkring ham. Da jeg kom til klubben nævnte sportsdirektøren også, at de har haft nogle danske spillere, og at 'Lord Bendtner', som de kalder ham, var den seneste.

- Man kan sige, at jeg er lidt en anden type end ham. Vi kan ikke sammenlignes uden for banen.

- Jeg har heller ikke lavet fejlen med bilen endnu. Jeg kører i en folkevogn, den var klar på andendagen dernede. Så der er styr på det, siger en grinende Jonas Wind tirsdag i landsholdets træningslejr i Spanien.

Overrasket over syv startpladser i syv kampe

Københavneren er startet inde i alle Wolfsburgs syv kampe siden skiftet fra FCK. Selv om Wind valgte Wolfsburg med henblik på at spille, havde han ikke regnet med, at han fra starten ville få så meget tillid. Han har kvitteret ved at score to forrygende mål.

- Jeg er lidt overrasket over, hvor hurtigt det er gået. Jeg skiftede selvfølgelig for at komme ned og spille fodbold, men jeg havde ikke lige set det komme, at jeg skulle starte inde i alle kampe.

- Jeg havde forestillet mig at få nogle indhop og så spille mig i startopstillingen på den måde. Det er gået hurtigt og over al forventning, og det kan jeg ikke klage over. Jeg kunne ikke håbe på at få en bedre start.

- Når man bliver ved med at starte inde, så gør man jo et eller andet rigtigt, og holdet har gjort det godt, siger Wind.

Et andet niveau end i FCK

Som klub har Wolfsburg dog gang i en skuffende sæson, og med syv kampe tilbage af sæsonen har holdet fem point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen. Det er en kontrast til Winds tid i FCK, hvor fokus altid var på at kæmpe med om guldet.

- Det er anderledes at spille for et hold, der ikke er under pres for at vinde hver gang på samme måde.

- Jeg var vant til i FCK, at vi havde bolden og skulle dominere kampene, det skal vi ikke i hver kamp i Tyskland, og det er da en omvæltning, men også udviklende at være med til, siger Jonas Wind.

Til gengæld mærker han, at han spiller på et højere niveau.

- Den største forskel har - uden at forklejne FCK - været kvaliteten i spillertruppen og intensiteten til træning.

- Det er et niveau op, og det skulle det selvfølgelig også gerne være, når man kommer til Bundesligaen. Der er stor kvalitet over hele linjen, siger den 23-årige angriber.