Fodbold

Hvor står landsholdet lige nu? Eksperter er slet ikke enige

TV 2 SPORTs fodboldeksperter Mads Junker, Jonas Hebo og Morten Bruun vender landsholdets situation i et nyt fodbolddebatprogram på TV 2 PLAY.

Se det nye debatprogram om fodbold, KANT, på TV 2 PLAY lige nu

Anføreren er langtidsskadet. Flere profiler døjer med skader, mens andre fra landsholdets ideelle startopstilling kæmper med manglende spilletid i deres respektive klubber.

Trods et magisk EM og en lige så imponerende VM-kvalifikation er øjebliksbilledet for det danske herrelandshold ikke jublende godt. Og der er grund til bekymring.

Eller hvad? TV 2 SPORTs fodboldeksperter er i hvert fald ikke helt enige. På den ene side står Mads Junker og Jonas Hebo, mens Morten Bruun står alene på den anden.

Mads Junker har tidligere på måneden udtrykt sin bekymring, og holdningen har de seneste par uger ikke ændret sig. Det giver han udtryk for i det nye debatprogram om fodbold, KANT, hvor et af tirsdagens emner er landsholdets aktuelle forfatning.

- Kvaliteten er ikke tilsvarende den, vi så ved EM i sommer. Gennemgår vi holdet, er der jo desværre rigtig mange, vi kan sætte krydser henover.

- Simon Kjær, Mikkel Damsgaard og Daniel Wass er skadet. ’AC’ døjer med småskader lige nu. Og det er alarmerende, at flere af dem er ved at ryge af klubholdet rundt omkring.

- Joakim Mæhle spiller ikke alverden, ’AC’ er ikke nødvendigvis fast starter i Chelsea, Thomas Delaney er ikke blevet fast starter i Sevilla, og sådan kan vi gå flere af spillerne igennem. Martin Braithwaite er ude af truppen i Barca, og Yussuf Poulsen spiller heller ikke altid i Leipzig.

- Jeg synes, der er spørgsmålstegn ved seks-syv af spillerne fra landsholdets startopstilling fra EM 2021. Og det er da bekymrende, siger Mads Junker.

Kun to landsholdsdanskere har opretholdt niveau

Jonas Hebo, der også er fodboldekspert hos TV 2 SPORT, stemmer i.

Jeg vil stadigvæk sige, at der ikke er grund til overdrevet pessimisme

Fodboldekspert Morten Bruun

Og han hæfter sig ved, at de danskere, der gør det godt lige nu rundt omkring i Europa, nok ikke er dem, Kasper Hjulmand satser på i Qatar.

- Jeg synes, vi skal være bekymrede. Mads Junker har gennemgået dem, der er blevet dårligere siden EM-slutrunden grundet skader og status i klubberne.

- Dem, der har været bedst siden sommer, er de spillere, der ikke gjorde en forskel under EM. Det er Andreas Skov Olsen, Jonas Wind, Jesper Lindstrøm, Philip Billing og Casper Nielsen. Det er spillere, vi ikke regner med, allerede nu skal gøre en forskel til VM i Qatar.

- I det tilfælde kigger vi jo på spillerne fra semifinalen i sommer, og når der kun er 18 måneder mellem de to slutrunder, så regner man jo med, det er rigtig mange af de samme spillere, der skal gøre det for Danmark. Og her er det vel egentlig kun Simon Kjær inden sin skade og Pierre-Emile Højbjerg, der har opretholdt sit niveau i klubben, vurderer Jonas Hebo.

"Jeg er ikke så bekymret"

Sidder man med den danske klaphat, kan man glæde sig over, at den tredje ekspert i studiet er en anelse mere optimistisk.

Morten Bruun, der lige nu befinder sig i Marbella for at følge landsholdets samling, ser fine perspektiver i den nuværende situation.

- Jeg er ikke så bekymret som mine to gode venner (Mads Junker og Jonas Hebo, red.). Hvad er det at være fast mand i en europæisk topklub, der spiller kampe konstant? Det er jo ikke at starte inde hver eneste kamp.

- Det er da meget få af dem, der gør. Mæhle har spillet omkring 30 kampe, og Andreas Christensen spiller jo rigeligt med minutter til, der ikke bør være bekymring nu.

- Det er da dejligt, at VM ikke starter om en uge, men overordnet set vil jeg stadigvæk sige, at der ikke er grund til overdrevet pessimisme. Slet ikke med det efterår, landsholdet også har præsteret, siger Morten Bruun.

I programmets første afsnit vender eksperterne også, om El Clásico er blevet for blodfattigt, og om de danske hold kan være tilfredse med deres indsats i Europa i denne sæson.

Se hele tirsdagens afsnit af KANT på TV 2 PLAY, når det passer dig.