Fodbold

Eriksen åbner døren til livet

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft skriver om Christian Eriksens comeback til det danske landshold.

Han trådte ud af elevatoren, som om intet var nyt.

Klædt i fodboldens hjemmejakke. Mens palmerne svajede udenfor i den sydspanske blæst. Et helt naturstridigt vejrlig på disse kanter. Solstrålehistorien har fået et nyt kapitel.

Christian Eriksen er tilbage som en del af landsholdet. En vigtig del. Ikke kun for det spillemæssige, ikke kun for den sociale samhørighed. "Det her er historieskrivning," som landstræner Kasper Hjulmand siger det.

Velkommen til livet - fodboldlivet. Den magiske 10'er har åbnet døren til en ualmindelig god historie med sin genindtræden. Han krammede med landsholdskammeraterne onsdag sent. Han blev omfavnet af medierne torsdag formiddag. Han lod fødderne tale til den første samling på Marbella Football Center, mens himlen skar tænder. Han gør comeback lørdag mod Holland - og så kommer den fuldendte tilbagevenden til Parken tirsdag aften.

En god historie får sit helt eget crescendo indenfor få dage. Først på den scene, der satte hans internationale gennembrud i gang for ni år siden - Johan Cruyff Arena i Ajax-trøjen. Og så i Parken, hvor han lå livløs i fire-fem minutter den junidag sidste år. Det kan ikke blive mere illustrerende, for det han selv, landstræneren og alle vi andre kalder en god historie.

Men bolden ruller, og det er lige, hvad livet har brug for

Et hektisk landsholdsår

Og så skal alle videre. Christians største ønske. Han og diverse eksperter har arbejdet målrettet for at få døren åbnet igen - til livet, til fodbolden. To ting, der hænger sammen for hovedpersonen. Han har en direkte tilgang til netop det, som også er en afgørende del af landstrænerens mindset. Indstillingen til livet og til fodbolden.

"De to ting hænger sammen, " siger de to nærmest synkront. Og dermed har vi landsholdets coverstory, der skal gøre 2022 til et måske endnu større år end året før.

Christian Eriksen deltog i hele landsholdets torsdagstræning og viste, at han stadig holder højt niveau. Video: TV 2 Sport

Nu handler det om at håndtere historien om Eriksens kollaps, hans vej tilbage til (fodbold)livet, hans klubmæssige comeback i Premier League, hans genindtræden i landsholdsregie og det endelige sus i Parken tirsdag - og så skal alt det lægges i historiebogen. Det bliver aldrig glemt, aldrig. Da tiden stod stille 12. juni 2021. Men bolden ruller, og det er lige, hvad livet har brug for for Eriksen og holdet.

Danmark tager hul på et hektisk landsholdsår, mange kampe og få samlinger. Det kræver fuld fokus og en sikker håndtering i implementering af Hjulmands mange gode idéer og en nødvendig balancering - fysisk og mentalt - af de spillere, der ved siden af nationalholdet har fortravlede hverdage i deres respektive klubber.

Barmhjertigheden får ikke indflydelse på valget af de første 11

Det sportslige skal prioriteres

Kasper Hjulmand har været nødt til at drosle ned i sine greb i idéposen. Han har måtte gemme nogle taktiske inputs. Der har været hensyn at tage til de enkeltes aktuelle "tilstand". Men til gengæld har han fået noget vigtigt at lægge til sommerens og efterårets succes hold - Christian Eriksen.

Selvfølgelig har Hjulmand lagt armene omkring Eriksen og cementeret glæden over, at han er tilbage. Som fodboldspiller og som menneske. Men landstræneren understreger også, at det sportslige nu skal prioriteres. Derfor har han ikke landsholdets største stjerne, det absolutte omdrejningspunkt, med fra start mod Holland. "Der skal doseres sportsligt." Barmhjertigheden får ikke indflydelse på valget af de første 11.

Men i Parken på tirsdag får den fuld Eriksen-skrald og hyldest.

Døren er åbnet til mere end det jordiske liv. Den til fodboldlivet for Christian Eriksen.